Premiere Pro Update 3.1.1 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 6th, 2007, 11:57 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2007
Location: Parma, Oh
Posts: 172
Premiere Pro Update 3.1.1

Is now available. You need to update through Bridge.

Here is what was fixed:


A crash when closing the titler, or creating a new title has been fixed.
��l Applying a single-sided transition with no border to a video clip in the V2 track or higher, now functions correctly.
��l Export Audio from Source Monitor no longer results in an error message.
��l Rendering a Gradient Wipe transition no longer causes Premiere Pro to hang.
��l Conflicts between start timecode of P2 clips displayed in the project panel and the correct source start timecode have
been resolved.
��l Scrubbing a clip in the source or program monitor that was imported from an external drive no longer causes an
application hang.
��l QT footage captured in FCP will correctly retain the tape timecode.
��l Errors in MPEG files that appeared as red frames have been corrected.
��l Exported P2 clips that have an in point other than 00:00:00:00 and span two or more MXF files, no longer show a “!” in
the P2 viewer and P2 camera.
��l In and Out points for P2 clips imported from spanned cards are now reported correctly.
��l A crash when selecting “System Default” for the Audio device on Leopard has been fixed.
��l A crash when capturing QuickTime movies has been fixed.
��l A crash after playback using Matrox MXO no longer occurs.
��l Keyboard shortcuts for Insert or Overlay edits from the Source monitor when other panels (Timeline, Program, etc.)
have focus now function correctly.
��l Cropping of highlighted text and timecode fields on Leopard has been fixed.
��l A memory leak when the consolidated titler window was opened or closed has been corrected.
��l A bug in Export to Tape resulting in no video output to your device has been fixed.
��l Serial device controller now correctly puts your device in record mode during Export to Tape.
��l Longer exports to AME from the timeline are now able to be completed.
��l Third-party After Effects plug-ins that use sequence data are now working correctly.
��l An error when rendering audio transitions that resulted in an application hang has been fixed.
��l Export Movie of an audio-only clip from Source Monitor now works correctly.
��l Using the Slip tool in the Timeline, on a clip that was trimmed in the Source panel no longer causes a crash.
��l On Mac, canceling Export To Tape while using non-DV device controller no longer locks user out of UI.
��l Matrox importer is correctly called to rename files from Save Captured File dialog.
��l An Adobe Premiere Pro hang when attempting to cancel a second export to tape with Serial device control, has been
fixed.
��l Truncation of timecode in the Capture Window timecode field has been fixed.
��l A bug in which Bandpass, Highpass, Lowpass, Notch and Parametric EQ Cutoff or Center parameter values of
1,000.00 Hz or greater are incorrectly displayed, has been corrected.
��l Adobe Premiere Pro no longer crashes on quit ( for second & subsequent launches) when installed via Master
Collection Suite.
��l Adobe Premiere Pro no longer crashes when exporting to h.264 format.
Todd Clark is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 12:07 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Oct 2004
Location: Port St. Lucie, Florida
Posts: 2,614
Isn't this handled by the automatic update process whenever you use Premiere Pro or another program?

Is there some special link to find it on their site?

Mike
__________________
Chapter one, line one. The BH.
Mike Teutsch is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 12:13 PM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Interestingly, the Updater says there are no new updates available beyond version 3.1.0, and the Update page on the Adobe website shows the same thing.

Does anyone have a link?
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 12:55 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2007
Location: Parma, Oh
Posts: 172
People are finding it through the Bridge Updater.
Todd Clark is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 01:16 PM   #5
Inner Circle
 
Join Date: Oct 2004
Location: Port St. Lucie, Florida
Posts: 2,614
What Bridge updater--where?
__________________
Chapter one, line one. The BH.
Mike Teutsch is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 01:17 PM   #6
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
I don't think it matters which app you use to access the Updater; you should be able to access the Updater through any CS3 app (Help>Updates). Until a few minutes ago, even using Bridge I got the results described above, but as of now the updates are coming in.

Note that while the geniuses at Adobe require you to launch an app to use the Updater, you must then close the app before you can install the updates.

You can configure the Updater to run either weekly or monthly and you can select which apps to check for, but it doesn't automatically run each time you start the app if you use the app daily.
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 01:20 PM   #7
Inner Circle
 
Join Date: Oct 2004
Location: Port St. Lucie, Florida
Posts: 2,614
Ya, it is just the normal update that works when you open any program. It was already running when I checked.

Mike
__________________
Chapter one, line one. The BH.
Mike Teutsch is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 01:26 PM   #8
Inner Circle
 
Join Date: Oct 2004
Location: Port St. Lucie, Florida
Posts: 2,614
One last note to all. I have seen many posts here in this forum about Adobe not updating and fixing bugs in their programs. You should know that CS3 does this automatically, in the back ground, whenever you open any of their programs. It even has a feature that only does it when your internet connection is idle if you choose.

No more complaints about that! :)

Mike
__________________
Chapter one, line one. The BH.
Mike Teutsch is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 01:37 PM   #9
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Mike, can you tell us where to manage those settings? The only options I get are weekly or monthly in the Updater Preferences window. Is there somewhere else we can access this to have it check every time the program is opened?
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 01:42 PM   #10
Inner Circle
 
Join Date: Oct 2004
Location: Port St. Lucie, Florida
Posts: 2,614
When the update window comes up, there is a box to check if you wish it to run only when you internet connection is idle.

Mike
__________________
Chapter one, line one. The BH.
Mike Teutsch is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 02:00 PM   #11
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Interesting -- not on mine. Are you using CS3?

I can only access the preferences panel AFTER I've looked for updates and found none... then it lets me choose "Preferences" where I can only choose between Weekly or Monthly, Automatic or "Ask Me" download, and select which programs.

Here's the screen I get (see attachment below):

Last edited by Adam Gold; May 8th, 2008 at 07:47 PM.
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 02:24 PM   #12
Inner Circle
 
Join Date: Oct 2004
Location: Port St. Lucie, Florida
Posts: 2,614
It's in the window when it is receiving the update.

M
__________________
Chapter one, line one. The BH.
Mike Teutsch is offline   Reply With Quote
Old December 6th, 2007, 03:52 PM   #13
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Got it. Have to look for that next time it actually finds something.
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old December 7th, 2007, 12:08 AM   #14
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Location: Kirkland, WA
Posts: 191
OT - Flood update

Hey Adam, I know it's a little off topic, ... how'd you do in the floods this week. I live up the hill in Kingsgate, but Woodinville got spanked pretty bad.
Bill Zens is offline   Reply With Quote
Old December 7th, 2007, 12:15 AM   #15
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Responded via PM.
Adam Gold is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:34 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network