Weird Encore Problem at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 9th, 2008, 11:39 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 83
Weird Encore Problem

I have a project in Encore CS3. In it, I have a menu, sub menu with chapters and several clips exported from PP that has chapter marks (CS3)

In the flowchart on Encore I go to link a submenu chapter to a chapter point in a clip. The problem there are no chapter points from any of the clips, just of the two menus.

When I open the clips on Encore's Timeline, the chapter points are displayed.

Any of you have had this problem in the past? What did u do?

Thank you.
Andre Tira is offline   Reply With Quote
Old July 10th, 2008, 08:24 AM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Oct 2004
Location: Port St. Lucie, Florida
Posts: 2,614
Chapter points are to be linked to menu or sum-menu buttons. The flowchart is used to link timelines to the buttons. Open your menues on the left and the flow chart and just link with the pick-whip.

Easiest to make each separate video section a timeline and link to them that way. In the timeline you can link the chapter point to the button, in order to get the image or to animate the buttons.

Anyway it works for me and is easy that way. Just did it yesterday.

Mike
__________________
Chapter one, line one. The BH.
Mike Teutsch is offline   Reply With Quote
Old July 10th, 2008, 12:39 PM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Oct 2004
Location: Port St. Lucie, Florida
Posts: 2,614
Quote:
Originally Posted by Andre Tira View Post
I have a project in Encore CS3. In it, I have a menu, sub menu with chapters and several clips exported from PP that has chapter marks (CS3)

In the flowchart on Encore I go to link a submenu chapter to a chapter point in a clip. The problem there are no chapter points from any of the clips, just of the two menus.

When I open the clips on Encore's Timeline, the chapter points are displayed.

Any of you have had this problem in the past? What did u do?

Thank you.
Also, did you export the videos as MPEG2's or just as videos. I believe that the chapter points are only retained by exporting as MPG2'S. It works for me anyway.

Mike
__________________
Chapter one, line one. The BH.
Mike Teutsch is offline   Reply With Quote
Old July 10th, 2008, 03:43 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 83
Thanks Mike for your input. The video was mpeg 2. I was messing around with it today and when i re-imported it, the chapter points came up. So its all good now.


Thanks again.
Andre Tira is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:08 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network