On Location Clips Only Play Audio in CS3 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.

Thread Tools Search this Thread
Old August 20th, 2008, 06:28 PM   #1
Regular Crew
Join Date: May 2005
Location: Springdale, Arkansas
Posts: 55
On Location Clips Only Play Audio in CS3

Just installed On Location to a new Dell Studio Laptop tethered to an HVX-200. I shot a few test clips in DVCPro HD (1080i). When I re-play the clips in OL, they look and sound just fine. The avi's will even playback--somewhat--if I open a clip in Windows Media Player ( it defaults to a 4:3 aspect ratio and not surprisingly it plays at less than normal speed).

BUT when I transfer the unedited clips to a much more powerful workstation (Boxx Technologies, AMD Dual Opteron, Adobe CS3 and Prospect HD), only the audio will play.

I also opened a CS3 Project with settings for DVCPro HD, imported the clips and ONLY get audio.

Anyone familiar with this?

Last edited by Jim Long; August 20th, 2008 at 07:04 PM. Reason: incorrect spelling
Jim Long is offline   Reply With Quote
Old August 23rd, 2008, 02:38 PM   #2
Regular Crew
Join Date: May 2005
Location: Springdale, Arkansas
Posts: 55
Who Knew?

At the risk of revealing just how unequipped I am to deal with the digital realm, I got a solution to the above problem on another (gasp) forum.

I mistakenly thought that Adobe (after buying DV Rack) would totally integrate On Location with Premiere Pro--considering the fact that they bundled it with CS3. I also mistakenly thought that I was among a multitude of so-called professionals that would use OL...well, on location and not on my main editing workstation. So, I was shocked to discover that I also had to install OL on the aforementioned workstation for any of the field-acquired OL clips to be used in a project. Silly me, I thought OL would injest the video clips (MXF files from an HVX 200) and that I could simply import those same files into my NLE without having to also install OL on that machine.

I know. The geeks are laughing at me but this is what happens when one is schooled in the analog realm ( I learned to edit audio with a razor blade for pete's sake) and had to transition to the NLE world. Anyway, I have yet to find this piece of vital information (must have OL on both lap and workstation) in the manual or other "help" materials. As a total Adobe user I had to say that the relationship reminds me of memorable past love affairs: when it works, I wish it would last forever but when it fails, it's pure hell.

Hugs and Kisses
Jim Long is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 03:07 PM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network