can't find 8 and 16 point garbage matte handles at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 14th, 2008, 07:24 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: St Charles, Mo
Posts: 241
can't find 8 and 16 point garbage matte handles

Need some help. I have Premiere CS3. I've been trying to use the 8 and 16 point garbage matte in a project. However I can find the handles in the preview window even if I click on the effect to make it visable. I have done a search here in the forum but no luck. Any help would be appreciated. Thanks
Harry
Harry Lender is offline   Reply With Quote
Old December 14th, 2008, 08:20 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rancho Santa Margarita, California
Posts: 201
Try zooming the preview window out a bit...it might be outside the box
__________________
Mitchell J. Skurnik
http://www.mjcsstudios.com/ - EX1, 4x hoodman 16GB, Libec Tripod, Sony LAV
Mitchell Skurnik is offline   Reply With Quote
Old December 15th, 2008, 06:30 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: St Charles, Mo
Posts: 241
I tried that....No luck. Thanks for your reply.
Harry
Harry Lender is offline   Reply With Quote
Old December 15th, 2008, 10:45 AM   #4
Trustee
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canton, Ohio
Posts: 1,770
Try clicking on the effect in the effect controls window. I seem to recall you cannot access the points until you hilight the effect, simlar to how you cannot move and assett until you click on the particular parameters in Premiere. I hope it is as simple as this.
Marty Hudzik is offline   Reply With Quote
Old December 15th, 2008, 12:27 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: St Charles, Mo
Posts: 241
I also tried that. No luck. I can only move the matte with the numbers after I click on the triangle twirling the controls into view but that's a pain to do. I know in the earlier version of PPro I could see the handles but not it CS3. Oh well I'll try some other things. Thanks for you replying.
Harry
Harry Lender is offline   Reply With Quote
Old December 17th, 2008, 12:58 AM   #6
Trustee
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gwaelod-y-garth, Cardiff, CYMRU/WALES
Posts: 1,215
There is a problem with garbage matte handles in CS3. When I do get to see them they bear no relationship to the area I'm trying to matte...
I read of one workaround (Adobe - should we really have to find a workaround ?!) and that is to place a copy of the clip you're working on on the timeline above the main clip and apply the matte to that. It does work, though I don't know why...
Robin Davies-Rollinson is offline   Reply With Quote
Old December 17th, 2008, 07:04 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: St Charles, Mo
Posts: 241
Unfortunatly it did not work for me. I tried it several times but with know luck. Thanks for trying. I'll keep trying.
Harry
Harry Lender is offline   Reply With Quote
Old December 18th, 2008, 01:01 AM   #8
Trustee
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gwaelod-y-garth, Cardiff, CYMRU/WALES
Posts: 1,215
Harry, try applying the matte to the lower track then - it might have been that...
Robin Davies-Rollinson is offline   Reply With Quote
Old December 18th, 2008, 09:01 AM   #9
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: St Charles, Mo
Posts: 241
Robin
Thanks so much for taking the time to check this out and trying to help. Your last suggestion did not work. I then tried opening the clip up in PPro 1.5 and applying the sixteen point matte to it there and all the handles were visable. So then I went back to CS3 and tried again with no luck. If all else fails I'll just do what I have to in 1.5, make an AVI, then import it back to CS3. That's the only "work around" I know that works. Thanks again for taking the time to answer.

Harry
Harry Lender is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2008, 08:54 AM   #10
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: St Charles, Mo
Posts: 241
Ya know
Thinking about all this trouble, you would think that Adobe would check things out more thoroughly making sure all the tools and effects work when they release a new upgrade. Makes me think would it be worth it upgrading to CS4? As of this time no. I like PPro but it seems that the quality is going down with each upgrade. Go figure. Anyway just my Opinion.
Harry
Harry Lender is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2008, 09:17 AM   #11
Trustee
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gwaelod-y-garth, Cardiff, CYMRU/WALES
Posts: 1,215
...and yet, the garbage matte works perfectly in Premiere Elements 7 - and in AVCHD as well!!!
Robin Davies-Rollinson is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2008, 09:48 AM   #12
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: St Charles, Mo
Posts: 241
Yes...simply amazing.
Harry Lender is offline   Reply With Quote
Old January 4th, 2009, 04:34 AM   #13
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2007
Location: beijing/mississauga
Posts: 123
Same problem here in CS4...what's going on here, Adobe?
Colin Zhang is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:37 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network