Clean install of CS4 upgrade at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 30th, 2008, 12:05 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 86
Clean install of CS4 upgrade

I have a new computer on the way and have ordered the CS4 production premium upgrade.

What is the best way to get a clean install on a new computer?

Do I need to install CS4 over the top of CS3 on the old computer and then deactivate and transfer, or can I install CS4 directly on the new computer. (I don't want to install the old CS3 version on the new computer)
David Moody is offline   Reply With Quote
Old December 30th, 2008, 01:20 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Oct 2007
Location: Northern California
Posts: 517
If you own a full copy of CS3, having it installed on the same system as CS4 shouldn't have any negative results, and may be helpful for certain things. We have CS3 on all of our edit systems at the office, even ones with CS4. Eventually it will be unnecessary, but I would give it a few more months before that is true. In our case CS4 has no support from Cineform, Decklink, Matrox, etc. so we continue to need CS3 for most work. It may not be necessary for simpler workflows, but it shouldn't hurt to have.
__________________
For more information on these topics, check out my tech website at www.hd4pc.com
Mike McCarthy is offline   Reply With Quote
Old December 30th, 2008, 01:35 PM   #3
Wrangler
 
Join Date: May 2003
Location: Houston, TX
Posts: 4,093
You don't have to install the prior version if you'd prefer not to. I think all you need is the old serial number, but just in case it would be a good idea to have Disk 1 from CS3 handy.
__________________
Pete Bauer
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. Albert Einstein
Trying to solve a DV mystery? You may find the answer behind the SEARCH function ... or be able to join a discussion already in progress!
Pete Bauer is offline   Reply With Quote
Old December 30th, 2008, 04:08 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego, California
Posts: 74
I would advise to just install CS4 if that's all you need. You should just need your CS3 serial number, and that would be the cleanest way to go.
Eric Addison is offline   Reply With Quote
Old December 30th, 2008, 09:28 PM   #5
Trustee
 
Join Date: Jan 2008
Location: North Conway, NH
Posts: 1,745
You'll save yourself a bunch of time by just installing CS4 on your new machine. Installing both of them will chew up the better part of a work day.
Tripp Woelfel is offline   Reply With Quote
Old January 7th, 2009, 10:43 PM   #6
Trustee
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canton, Ohio
Posts: 1,770
Quote:
Originally Posted by Tripp Woelfel View Post
You'll save yourself a bunch of time by just installing CS4 on your new machine. Installing both of them will chew up the better part of a work day.
Unless of course you need to keep CS# for certain compatibilty issues.
Marty Hudzik is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:37 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network