PP 4 + Magic Bullet Looks issue ?? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 17th, 2009, 05:51 AM   #1
Trustee
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kent UK
Posts: 1,397
PP 4 + Magic Bullet Looks issue ??

Hi guys
Just wondering whether anyone knows anything about a bug I'm experiencing when using PP4 + MB Looks 2 in Vista 64.

Basically I apply the looks editor, click edit and the app fires up. However most of the time it doesnt show the video clip. The controls still work but I have to ok them, go back into Premiere to see the results of my choices, obviously this is no workflow.

SO...does anyone know anything about this or how I can fix it ?

Many thanks
Mat
Mat Thompson is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 04:28 PM   #2
Trustee
 
Join Date: May 2004
Location: Knoxville, Tennessee
Posts: 1,666
Do you mean Looks 1.2? If so, I can tell you in seems to be working OK for me under XP64, so far at least. Sorry you are having problems....
Graham Hickling is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 05:55 PM   #3
Trustee
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kent UK
Posts: 1,397
I'm on 1.01.....so maybe an update is worthwhile! cheers

Mat
Mat Thompson is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2009, 10:33 PM   #4
Trustee
 
Join Date: May 2004
Location: Knoxville, Tennessee
Posts: 1,666
Definitely - the 1.1 -> 1.2 update was specifically for CS4 compatibility.
Graham Hickling is offline   Reply With Quote
Old March 26th, 2009, 04:03 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 735
But it still doesn't work - I am on CS4, Vista x64 with up-to-date Looks and still get the strange black screen when I attempt to edit the look.

I am mad as hell about it, given that Red Giant claim compatability with CS4.

There's plenty of debate on the Red Giant forums about what's causing it.

Red Giant support seems to be pretty useless from what I can tell. But I hope I am wrong and that they find a solution.

I'd love to hear if your problem goes away, Mat.
__________________
John Hewat
Mammoth Media Productions
John Hewat is offline   Reply With Quote
Old March 26th, 2009, 05:09 PM   #6
New Boot
 
Join Date: Oct 2005
Location: west palm beach, fl
Posts: 13
yes, i found it wonky with ppcs4, if you get the opengl issue, then it could be because you have nvidia desktop control manager enabled, which i do but only to enable windows snapping and keeping windows properly onscreen, so disable that and the opengl error goes away. i wish the interface in the plugin were laid out better and more efficiently, as they all just spread out the bigger the screen you have, plus why cant i pin the leftside panel to stay open, like other programs....but anyways, ive tried it with a 7900gtx, a 8800 ultra, a gtx 280, and a 295gtx. each gave a different type of corruption the best job was the gtx 295, that worked within the plugin, but on the timeline itself, if i didnt render it first, when my files play i get corrupted previewing in any mode, odd quartering of the video, or odd colored flashing taffy.
they probably are trying to get others out with limited programmers, for surely the color correction plugin should be due soon since its not yet compatible at all.
Gary Greenwald is offline   Reply With Quote
Old March 26th, 2009, 05:48 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 735
I don't think it's a video card problem - more a 64 bit OS problem.

I haven't had a 32 bit OS for some time but one of these days, I'm planning on installing an old copy of XP x32 (or I think I have a Vista Business x32 somewhere) on an old abandoned HDD and seeing if I can have both it and my Vista x64 as boot drives.

I'll install PPro CS4 on both drives - edit in Vista x64 and then when I want to do Magic Bullet stuff, I'll power down, swap boot drives and load up the XP x32 drive with CS4 and Looks installed on it. Do the color correcting in there and then go back to Vista x64 for output.

At this stage I can't think of any other reliable way. And having not tried this method yet, I can't attest to its success...
__________________
John Hewat
Mammoth Media Productions
John Hewat is offline   Reply With Quote
Old March 26th, 2009, 10:44 PM   #8
Trustee
 
Join Date: May 2004
Location: Knoxville, Tennessee
Posts: 1,666
Or a Vista problem, since it's working for me under XP64?
Graham Hickling is offline   Reply With Quote
Old March 27th, 2009, 04:05 AM   #9
Trustee
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kent UK
Posts: 1,397
Hi guys

A quick update. Its seems V1.2 solved the problem. I've not extensively used it yet but on the face of it things seem to work.

I will keep you updated.

Mat
Mat Thompson is offline   Reply With Quote
Old March 31st, 2009, 06:07 AM   #10
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 735
Holy cow!

You're absolutely right! I've tested it pretty thoroughly and only had a couple of strange errors in one project. Working fine in HD (EX1 footage)and DV (V1 footage) so far!

At last!!!!

Quote:
Originally Posted by Mat Thompson View Post
Hi guys

A quick update. Its seems V1.2 solved the problem. I've not extensively used it yet but on the face of it things seem to work.

I will keep you updated.

Mat
__________________
John Hewat
Mammoth Media Productions
John Hewat is offline   Reply With Quote
Old April 6th, 2009, 10:16 PM   #11
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 80
John.

The link to your website is D.E.A.D dead.
Brett Griffin is offline   Reply With Quote
Old April 21st, 2009, 01:42 PM   #12
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2008
Location: Roma, Italy
Posts: 83
Fixed it for me too. 1.1 -> 1.2 was the answer. Working in Win XP Pro.

I notice the link hasn't been provided yet, so here it is:
Red Giant Software: Downloads - Updates

Scroll down to 'Magic Bullet Looks'... Make sure you installed 1.1 and licensed/registered it first there... This is just the update to that.

Chris
Christopher Warwick is offline   Reply With Quote
Old April 25th, 2009, 06:02 PM   #13
Trustee
 
Join Date: Aug 2006
Location: Rotterdam, Netherlands
Posts: 1,832
Redgiant has not yet made a Vista64 version available.

If you still encounter difficulties in getting it to run reliably under Vista 64, follow these steps:

1. Locate the file Looksbuilder.exe
2. Right click on Properties, select the Compatibility tab
3. Turn on the Run in compatibility mode and select Windows XP (Service Pack 2) option.

That should do it.
Harm Millaard is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:55 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network