Adobe Premiere & Premiere Pro discussions from 2005 - Page 75 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 22nd, 2005, 10:41 AM   #1111
New Boot
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sacramento, CA
Posts: 18
Thanks

Thanks to those who responded. I understand and will check the manuals on the camera...

Thanks again
Anita Hu is offline  
Old June 22nd, 2005, 11:30 AM   #1112
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2005
Location: Daytona Beach, Florida
Posts: 99
info on current-time indicator

In the time line, attached to the top right of my current time indicator, is a gray bar of (currently) 28 frames. This off-sets my insert point. When I insert a new clip, it splits the previous clip and puts 28 frames to the right of the new clip.

I know this is confusing, but can anyone tell me what this bar is, and how to get rid of it?

Dan
__________________
Wow! That thing must have cost an arm and a leg! - - - It did! I used to have three of each.
Dan Mumford is offline  
Old June 22nd, 2005, 11:37 AM   #1113
Major Player
 
Join Date: Jun 2004
Location: vancouver
Posts: 310
how to hook up monitor to use with premiere pro

i've done a search and apparently i'm not doing a good job...anyway
...i'm running a radeon 9800 dual monitor graphics card and premire 1.5
how do i hook up an external monitor for playback to my system....i cant seem to figure it out....
thanx
Saturnin Kondratiew is offline  
Old June 22nd, 2005, 12:46 PM   #1114
Regular Crew
 
Join Date: May 2005
Location: Erie, PA USA
Posts: 43
Chris,

I just did this the other weekend with the 100A on a new short I am working on. These were my settings:

Scene File 6 but turn off 24pa (so 60i)
Shutter 120
Bring it into a 24pA timeline and slow the footage down to 40%

Hope that helps!
__________________
I will be in Sundance 18-30th - if you'll be there drop me a line and come see my movie HUNTING CAMP! (click below)
John C. Lyons is offline  
Old June 22nd, 2005, 10:34 PM   #1115
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2004
Location: Melreso Park IL.
Posts: 86
New Version

I'm very interested in buying Premier Pro. But I'm not sure if a new version will come a couple month later. I know that the 1.5 version is about a year old.
My question is, Does anybody knows when the next version will be release?
Mike Quinones is offline  
Old June 23rd, 2005, 08:26 AM   #1116
Wrangler
 
Join Date: May 2003
Location: Houston, TX
Posts: 4,093
Nope. None of us knows, and any insiders who might know can't and won't say. Just guesses. My guess is this autumn, shortly after the anticipated next crop of HD camcorders hits the street.
__________________
Pete Bauer
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. Albert Einstein
Trying to solve a DV mystery? You may find the answer behind the SEARCH function ... or be able to join a discussion already in progress!
Pete Bauer is offline  
Old June 23rd, 2005, 10:34 AM   #1117
Trustee
 
Join Date: Jun 2003
Location: Somewhere in the Negev
Posts: 1,189
Burn To DVD From Timeline?

Is that true? I won't have to open the finished product in another application to make a DVD?
__________________
Interesting, if true. And interesting anyway.
Hugh DiMauro is offline  
Old June 23rd, 2005, 10:49 AM   #1118
Wrangler
 
Join Date: May 2003
Location: Houston, TX
Posts: 4,093
Yes, PPro can transcode and burn direct to writeable DVD using Adobe Media Encoder, which is the shared applet included with PPro, Encore, and the Adobe Video Collection that does the actual transcoding.

However, there are no menu creation options or anything like that from PPro. Just straight to DVD...pop the burned DVD in your player and it'll play through beginning to end. Since I use Encore, I haven't really used that feature of PPro for a while, but it would be good for burning preview test discs for drafts of a project, or to experiment with different transcoding settings. If you want to make nice DVDs to share with others, you'd still need a separate DVD authoring application.
__________________
Pete Bauer
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. Albert Einstein
Trying to solve a DV mystery? You may find the answer behind the SEARCH function ... or be able to join a discussion already in progress!
Pete Bauer is offline  
Old June 23rd, 2005, 11:28 AM   #1119
Regular Crew
 
Join Date: May 2005
Location: Wilmington, NC
Posts: 72
Other applications while capturing video

I have a dual-screen setup for my system. Is there a way to use other applications (internet, word, etc.) while capturing without premier stopping the capturing process? It happened once before, but I don't know how I did it. Thank you.

Josh Woll
Josh Woll is offline  
Old June 23rd, 2005, 12:10 PM   #1120
Capt. Quirk
 
Join Date: Apr 2002
Location: Middle of the woods in Georgia
Posts: 3,596
I would be cautious about using other programs, while doing video. One time, I ended up with the sound of Star Trek doors opening in the middle of a client's video.
__________________
www.SmokeWagonLeather.us
K. Forman is offline  
Old June 23rd, 2005, 12:44 PM   #1121
Regular Crew
 
Join Date: May 2005
Posts: 58
Depends what version of PPro.

Prior to 1.5, no.

1.5 supports background rendering, and I use other apps, surf the web, etc. during cap all the time. No probs yet.

If you click anywhere on a Premiere window, however, capture stops.
Adam Kampia is offline  
Old June 23rd, 2005, 12:49 PM   #1122
New Boot
 
Join Date: May 2003
Location: Namsos, Norway
Posts: 12
PPro cropping the image?

It seems to me that the Premiere Pro 1.5 is "cropping" the picture while making a DVD, or an AVI file, and that this is happening to a greater extent than my former program Pinnacle Studio 8. Is this right? I have searched for an option to alter this in Preferences and other places, but I can’t find any. When I am making a DVD from an “original” copy of a TV program (I got the copy on a DV casette from the norwegian broadcasting company), the text is cut away in both ends, as the picture is cropped on all edges. This does not happen when I copy the same program in Studio 8, but there I have no acceptable way to use filters to enhance the image. Anyone who can help?
Frode Flobak is offline  
Old June 23rd, 2005, 01:47 PM   #1123
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2004
Location: Silicon Valley
Posts: 92
Although you won't get a menu when you burn a DVD directly from PP, it will burn any chapter markers. That is, you can skip forward and back chapters on the burned DVD.
Ming Dong is offline  
Old June 23rd, 2005, 09:31 PM   #1124
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chicago area
Posts: 98
Hi Mike,

I am in Lombard. Even if Adobe released a new version fairly soon after your purchase, there would be a good chance that they would let you upgrade free. Typically this depends on how soon the new version came out relative to your purchase of the older version. Worst case would be a small upgrade fee.
Bob Schneider is offline  
Old June 24th, 2005, 08:15 AM   #1125
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2004
Location: Muncie Indiana
Posts: 118
I'm sitting in antisipation. I really hope Adobe has taken time to look at it's competition and can build on it's pro engine. So, no one has any details about it?
__________________
Email me for projects in Ohio or Indiana.
Lighting > Everything.
Brian Handler is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:08 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network