Adobe Premiere discussions from 2003 - Page 47 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 22nd, 2003, 03:59 AM   #691
New Boot
 
Join Date: Oct 2003
Location: San Jose, CA
Posts: 7
Field editing with Premiere Pro

I was looking at the 17-inch Mac notebook with the Final Cut Pro 4 for on site field editing. I make TV commercials and some clients just couldn't make up their mind. I upgraded to Premiere Pro and took my editing on site, shoot and edit the changes on the fly, and get the approval on the fly. Make the master miniDV on the spot.

I should have had this a long time ago. Premiere Pro rocks. I love the sequence thingy. Just like composition in After Effects. And the voice over on the fly, the car salesman just realized that he sounded good on TV.

I'm shopping to buy the Firestore FS-3, and still deciding to add Sony DSR-PD150 to replace the XL-1 for portability. Also, looking for a portable pro audio mixer for notebook...edirol???

Motion still lags in Premiere Pro. It is better but I wish I have all the bells and whistles of Matrox RT-X100 on the notebook, flares, liquids, etc.
Manny Valencia is offline  
Old October 22nd, 2003, 07:42 AM   #692
Major Player
 
Join Date: Jul 2003
Location: Norther VA
Posts: 163
I called Adobe today and asked....

I called adobe today and talked to them about putting 24p in premier so we can capture in 24p. And the guy is goign to forward the message to the adobe team. They said everyone has been asking for it. Do you guys thing it will happen anytime soon?
Mike Zorger is offline  
Old October 22nd, 2003, 08:13 AM   #693
Warden
 
Join Date: Mar 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,267
It will determine the future of the product. No 24p and Premiere becomes a consumer/prosumer product. If it gets 24p in the future, Adobe will be aiming at a more professional market. Time will tell.
__________________
Jeff Donald
Carpe Diem




Search DVinfo.net for quick answers | Where to Buy? From the best in the business: DVinfo.net sponsors
Jeff Donald is offline  
Old October 22nd, 2003, 12:27 PM   #694
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2002
Location: Madison, WI
Posts: 175
I was having a similar problem but not with 24p. I would drag my footage into dvfilm & it would say something about it being Type I. The resulting 30P footage was in quicktime.

I fiddled with the settings & also downloaded ulead's free type I to type II converter which did the trick. The output is now an avi file not the mov file I was first getting & frustrated with.

I'm not sure which tweak solved the problem, probably the ulead converting utility which you can get at ulead.com
http://www.ulead.com/download/freedownload.htm

I have no idea if this will help you with 24P in premiere but I hope so.
Jed Williamson is offline  
Old October 22nd, 2003, 03:26 PM   #695
Major Player
 
Join Date: Jul 2003
Location: Norther VA
Posts: 163
yeah it is called Premier Pro. They need to act like pros.
Mike Zorger is offline  
Old October 23rd, 2003, 10:51 AM   #696
New Boot
 
Join Date: Sep 2003
Location: Florida
Posts: 16
Help, Adobe & Windows Media encoder 9

Gents,

I recently downloaded Microsoft's adobe 6.5 plugin Media Encoder 9. At first I was happy with all the added encoding options for the web Such as WM9, WM8 & WM7 etc.... but all of a sudden it quit working properly.

It will still encode the project but when I try replaying the new file I only get the audi...no video....?

What gives ? I have removed and reinstalled it to no avail....

Anybody else exprienced this ?

Thanks
Leo Espinosa is offline  
Old October 24th, 2003, 07:47 PM   #697
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: sounthern maine
Posts: 344
premiere pro - no sound???

Hello.

i am using a canopus raptor rt2 with premiere pro and the video works great but i'm getting no sound from the pc.

the sound works fine in every other program, just not in premiere pro.

matthew
Matthew de Jongh is offline  
Old October 25th, 2003, 03:26 PM   #698
Major Player
 
Join Date: Dec 2002
Location: Flagstaff, AZ
Posts: 473
Matthew,

This is a Gotcha from PP. You have to go into project settings, general, playback settings and then change the Audio Playback from DV to "Play Back on Audio Hardware". Worked for me.
Rob Wilson is offline  
Old October 26th, 2003, 12:43 AM   #699
Trustee
 
Join Date: Oct 2002
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,678
Premier MPEG plug-in?

Can anyone recommend a program or plug-in for Premier 6.0 that will allow me to export my timeline from Premiere to MPEG 1 and MPEG 2? I know Cleaner 5 will do it but Iím hoping to spend a lot less than 500 bucks. I have other encoding software but they do not plug in, I must encode my time line.

Steve
__________________
www.CorporateShow.com
Been at this so long I'm rounding my years of experience down...not up!
Steven Digges is offline  
Old October 26th, 2003, 06:34 AM   #700
Major Player
 
Join Date: Nov 2002
Location: Toronto, Canada
Posts: 484
Your best bet may be to upgrade to 6.5 and enjoy the Main Concept encoder, which is very close to TMPGEnc in output quality and much faster. For $150USD (last time I looked) you also get a great titler and some real time preview if you're using firewire versus a proprietary card. Plus the PAR bug is fixed so you can work properly with 16:9 source material.

David Hurdon
David Hurdon is offline  
Old October 26th, 2003, 06:56 AM   #701
Major Player
 
Join Date: Nov 2002
Location: Toronto, Canada
Posts: 484
Your best bet may be to upgrade to 6.5 and enjoy the Main Concept encoder, which is very close to TMPGEnc in output quality and much faster. For $150USD (last time I looked) you also get a great titler and some real time preview if you're using firewire versus a proprietary card. Plus the PAR bug is fixed so you can work properly with 16:9 source material.

David Hurdon
David Hurdon is offline  
Old October 26th, 2003, 11:02 AM   #702
Trustee
 
Join Date: Oct 2002
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,678
Adobe is not offering that upgrade any longer. I will have to find it someplace else.
__________________
www.CorporateShow.com
Been at this so long I'm rounding my years of experience down...not up!
Steven Digges is offline  
Old October 26th, 2003, 03:57 PM   #703
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2003
Location: Montreal , Canada
Posts: 197
Premiere 6.5 , no audio and stop motion playback

Hi fellow editors ,


first time i use Premiere so plz bear with me .


I sucesfully captured one minute of footage just to test it . no frames were dropped and when i play back in the windows media player and Premiere the image is kind of blurry (just a little bit) . Audio is fine in WMP but when i play the file in a new project in premiere it doesn't play the audio track and the video stream is shown in stop motion rather tha a fluid one.

Just want to add that i shot the footage in frame mode on my GL2


Any suggestions will be greatly appreciated


Thanks alot
Philippe Gosselin is offline  
Old October 27th, 2003, 07:03 AM   #704
Wrangler
 
Join Date: Jan 2002
Location: Hampshire, England
Posts: 1,543
Please advise us of your PC spec and what settings you were using in premiere.

In the project menu there is a settings viewer, if you click on this option a dialog box will appear, make sure that all your settings are the same throughout, if there are any red ones then they need to be corrected.

The image will look a bit blurry in frame mode, but you still should be able to see the picture. If at all possible can you post a still images?

Thanks,

Ed
__________________
Ed Smith
Hampshire, UK

Good things come to those who wait

My Skiing web www.Frostytour.co.uk


For quick answers Search dvinfo.net | The best in the business: dvinfo.net Sponsors
Ed Smith is offline  
Old October 27th, 2003, 11:49 AM   #705
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2002
Location: norfolk Va.
Posts: 124
Had you unplugged the camcorder from the computer before you took a look at the results?
KennJ
__________________
KennJ
Kenn Jolemore is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:55 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network