Where to put data cache? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 16th, 2009, 02:26 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2007
Location: Spain
Posts: 185
Where to put data cache?

Howdy,

I have 3 Sata disk in a system: First disk is 160 Gigs for windows and programs; second disk is 1 Tera is for the media (video clips, graphics, texts, etc...); Third disk (1 Tera) is for final output (the renders go to this disk).

My question is in what disk should I point for premiere media cache files/databases/encore media for best performance?

Thanks.
Jose Milan is offline   Reply With Quote
Old September 16th, 2009, 03:56 AM   #2
Trustee
 
Join Date: Aug 2006
Location: Rotterdam, Netherlands
Posts: 1,832
Quote:
Originally Posted by Jose Milan View Post
Howdy,

I have 3 Sata disk in a system: First disk is 160 Gigs for windows and programs; second disk is 1 Tera is for the media (video clips, graphics, texts, etc...); Third disk (1 Tera) is for final output (the renders go to this disk).

My question is in what disk should I point for premiere media cache files/databases/encore media for best performance?

Thanks.
Media cache would probably be best placed on disk 2, unless you have a custom to hardly ever render your timeline, then disk 3 would be good.

In general make sure that you spread the disk reading and writing across as many disks as you have.
Harm Millaard is offline   Reply With Quote
Old September 16th, 2009, 07:43 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2007
Location: Spain
Posts: 185
Hello Harm,

Thanks for the reply...I don't know if I understood your reply all trough. I do render the timeline, I edit (all the media is located in second disk) the project and when done I render the project to output the rendered file into third disk. So then, if I'm write you sugest to put the media cache in third disk (final output)? I this right?

Can I do something else to improve performance with what I have?

Thanks
Jose Milan is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:05 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network