Premiere CS3 exits on loading at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 16th, 2009, 09:10 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Oct 2003
Location: Morristown, New Jersey
Posts: 249
Premiere CS3 exits on loading

After using premiere pro cs3 for quite a while, all of a sudden it exits after loading. I'm not sure if this is an Adobe problem or a Norton problem or a machine problem. It happened after a power failure, and while I was running premiere at the time, my power backup let me close the file and shut down premiere before it too died.

The computer is working fine with all other programs, including Encore & Photoshop. I just can't run Premiere. The other strange thing is that I can no longer access the Adobe site from that computer. The site starts to load then hangs forever.

I tried re-installing Premiere, no-luck. Then I downloaded the last update to CS3 (on another machine because the Premiere machine won't connect to the site) and trid to install it. No dice. The install hangs forever with "installing" on the screen.

I thought maybe there was an "installer" or "updater" problem, but can't figure it out.

Anybody have any suggestions?

Thanks.

Brad Tyrrell
Brad Tyrrell is offline   Reply With Quote
Old November 16th, 2009, 10:17 AM   #2
Wrangler
 
Join Date: May 2003
Location: Houston, TX
Posts: 4,093
Don't know if it'll help in this situation, but many wonky issues / crashes have reportedly been resolved by deleting the preference file and letting PPro recreate a new one the next time it opens.

Pending any better ideas, worth a try.
__________________
Pete Bauer
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. Albert Einstein
Trying to solve a DV mystery? You may find the answer behind the SEARCH function ... or be able to join a discussion already in progress!
Pete Bauer is offline   Reply With Quote
Old November 16th, 2009, 11:37 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Oct 2003
Location: Morristown, New Jersey
Posts: 249
Thanks Pete, but I don't seem to find a preferences file. I totally removed CS3 and re-installed from the disk. Still the same. Finish loading and get to the welcome, - exit.

I'm in the middle of a project and this is going to give me nightmares.

Brad
Brad Tyrrell is offline   Reply With Quote
Old November 16th, 2009, 12:21 PM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
A couple of other things to try...

Some people report success in this sort of situation by creating a new Admin User Account, then logging on to that and running Premiere from there.

Also, I think Adobe has a utility that cleans up after Premiere installs, that you need to run to clear up all that detritus before re-installing. I assume it can be downloaded from Adobe's website.

But I would not only make sure Norton is not running any time you want to use Premiere, I'd actually uninstall it from the machine.
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old November 16th, 2009, 01:26 PM   #5
Wrangler
 
Join Date: May 2003
Location: Houston, TX
Posts: 4,093
Brad, a re-install may not remove your old preference file. Sorry, I'm at work so can't give you the navigation to the pref file but it should be documented in the PPro user manual.
__________________
Pete Bauer
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. Albert Einstein
Trying to solve a DV mystery? You may find the answer behind the SEARCH function ... or be able to join a discussion already in progress!
Pete Bauer is offline   Reply With Quote
Old November 16th, 2009, 03:26 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Oct 2003
Location: Morristown, New Jersey
Posts: 249
EUREKA! The new admin account did it! CS3 now runs.

Unfortunately, I created all my projects when I was logged in under the old admin account and I can't access those files when logged in under the new admin account. I'm currently copying those files to a new folder when logged in under the old account. Tedious, but it's working. Premiere can't find some things but my nights are saved. Thanks!

In my first post I said that when CS3 finished loading it exited. Looking more closely, premiere only loaded about 2/3 of the needed files then exited with a brief flash of the Welcome screen.

What's that all about I wonder. And why did it block my access to the Adobe site?

Actually, I do have one of the script clean up programs. I used it because I started with the Beta CS3 and needed it. I wonder if the clean-up script is particular to a single program.
Brad Tyrrell is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:41 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network