Using Premiere Cs5 with After Effects Cs3 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 9th, 2010, 08:26 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austin,TX
Posts: 45
Using Premiere Cs5 with After Effects Cs3

I currently have Production Premium Cs3, but want to upgrade my copy of Premiere to Cs5 for the native DSLR support, does anyone know if I would have issues going from Premiere Cs5 to After Effects Cs3 for grading or stabilzation, etc?

Thanks
Stephen Henderson is offline   Reply With Quote
Old June 9th, 2010, 11:53 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
This doesn't really answer your question, but...

According to Adobe, "You cannot upgrade a previous edition of Creative Suite, Adobe Production Studio, or Macromedia® Studio to a standalone product such as Photoshop®, Adobe Premiere Pro, or Dreamweaver®."

http://store.adobe.com/store/en_us/p...igibility.html

So if this is true and you must buy a new complete standalone version of Premiere, then the price is the same a upgrading to the entire CS5 suite, and you'd gain the benefits of the 64-bit apps as well. It does seem odd that if you spent more on the suite previously you can't take advantage of the lower $299 upgrade price to Premiere alone, while if you spent less on the single app before, you can. My guess is the upgrade package won't accept your old serial number, which is required for installation/activation.

http://store.adobe.com/store/en_us/p...igibility.html

So although I can't answer your actual question, you might want to rethink the practicality of this. You do have a 64-bit machine with a 64-bit OS, yes?
__________________
"It can only be attributable to human error... This sort of thing has cropped up before, and it has always been due to human error."

Last edited by Adam Gold; June 10th, 2010 at 12:25 AM.
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 01:05 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austin,TX
Posts: 45
Thanks for the advice, that seems really strange though, I'll call Adobe.
Can anyone confirm this?
Stephen Henderson is offline   Reply With Quote
Old June 11th, 2010, 12:32 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austin,TX
Posts: 45
Adobe confirms, you can't do it. Thanks for the advice and info.
Stephen Henderson is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:51 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network