Newbie: Questions on AVCHD workflow at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 17th, 2010, 10:55 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2010
Location: Pomona California
Posts: 49
Newbie: Questions on AVCHD workflow

Hello everyone I just got my first AVCHD camcorder last week a Sony HDR CX550 and will be purchasing a Sony Prosumer rig sometime next year. Anyway I am using PC coming from a old Mac and Final cut pro. Avid MC5 which is ok for editing but I have photoshop and the other programs that come with it the software just dose not flow with each other like Premire suite dose. Next month I will be purchasing Adobe Premiere CS5 suit. Now the questions. With AVCHD is the importing of files straight forward? And how is the encoding or do you use another program? I will be shooting HD but I need to distribute HD Blue ray and SD DVD of the same material? Any tips you can give me would be great.
Kenneth Maultsby is offline   Reply With Quote
Old December 17th, 2010, 11:10 PM   #2
Trustee
 
Join Date: Mar 2005
Location: Coronado Island
Posts: 1,452
For importing the raw files, the most bulletproof procedure is to use the Sony Picture Motion Browser software that came with the camera.
You can render out your edited PPro CS5 timeline to the various delivery formats from within PPro.
Or, for Blu Ray & DVD, you can export the PPro project to Encore where you can author the disk first, and then Encore will render to the appropriate format and burn the disk.
There will be a significant learning curve for each step of the process to get from raw video to finished delivery product.
Adobe has extensive online teaching resources, video tutorials, etc. You should explore these assets in detail- it will get you up to speed much faster than trial and error
__________________
Bob
Robert Young is online now   Reply With Quote
Old December 18th, 2010, 11:07 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2010
Location: Pomona California
Posts: 49
Is the workflow a little different for Premiere compare to FCP? I know you take your Sequence into compressor then after you encode it go to DVD studio.
Kenneth Maultsby is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2010, 01:16 AM   #4
Trustee
 
Join Date: Mar 2005
Location: Coronado Island
Posts: 1,452
You can go either way:
You can encode from PPro timeline with Adobe media Encoder, then take the encode to Encore, or, as I've mentioned above, you can export the PPro project directly to Encore using Dynamic Link, and encode after authoring the disk and you are ready to burn.
__________________
Bob
Robert Young is online now   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:16 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network