Auto captue clip log? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 28th, 2011, 08:01 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: PA, USA
Posts: 112
Auto captue clip log?

Ive done some searching and cant seem to find the answer. This is my first time capturing clips on CS5 and I'm having issues...
I have come from Sony land and with there editor it captures clips clip by clip (i hope you understand that).... i tried to capture in CS5 an it just makes it one continues clip

what I'm I doing wrong??



Thanks
Tom
Tom Miller is offline   Reply With Quote
Old March 29th, 2011, 12:13 AM   #2
Trustee
 
Join Date: Nov 2008
Location: Miami, FL USA
Posts: 1,482
Re: Auto captue clip log?

If you are capturing standard def (DV) footage with device control, open the capture window and at the bottom right select "scene detect". You can then set in and out points and click "record" to select part of the tape or record the whole tape. Start/stop makes a new clip every time it finds a break where you stopped and started the camera.

This feature is, unfortunately, not available for HDV capture, nor does HDV footage display in the capture window while it is being captured, at least thru CS4, can't speak for CS5.

(Aside: If they have not, it seems to me Adobe could have fixed this by now, it's been standard on Final Cut for ages)

Edit: CS5 help files indicate that that version now supports HDV 1080i and 720p scene detection as well as DV. Not so in earlier versions.

Last edited by Battle Vaughan; March 29th, 2011 at 05:19 PM. Reason: addendum
Battle Vaughan is offline   Reply With Quote
Old March 29th, 2011, 02:11 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Netherlands
Posts: 694
Re: Auto captue clip log?

Premiere has scene detection for HDV but no preview during capture.
Make sure to check Scene Detect in the Capture Window.
If you want both use HDV-split.
HDVSplit utility for HDV capturing with scene split - HDV capture utility
Ann Bens is offline   Reply With Quote
Old March 29th, 2011, 07:48 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: PA, USA
Posts: 112
Re: Auto captue clip log?

I tried it today on a different computer and it worked perfectly (HDV)
Tom Miller is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:12 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network