Encore motion menu softer than static! at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 19th, 2014, 10:10 AM   #1
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK/Yorkshire
Posts: 2,066
Encore motion menu softer than static!

Anyone noticed this? I preview a menu and all is fine, but then select 'animate buttons' and once it's rendered it is noticeably softer - specially any button text.

Is there a way of getting to the encode settings for the menus to up the quality/bit rate?

Cheers

Pete
Peter Rush is offline   Reply With Quote
Old February 19th, 2014, 03:01 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Netherlands
Posts: 694
Re: Encore motion menu softer than static!

With dvd its usually a fields issue depending on
Which Encore, what is your source, DVD or BD, DL used?
__________________
ACE Premiere Pro CC
Adobe Community Professional
Ann Bens is offline   Reply With Quote
Old February 21st, 2014, 03:46 AM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK/Yorkshire
Posts: 2,066
Re: Encore motion menu softer than static!

I'm using Encore CS5, My footage is 1920X1080 AVCHD from Sony NEXCAM. I output to both DVD and Blu-ray

It's not badly blurred and I'm sure most people would not notice it - I guesss I'm pixel peeping but it is ever so softer once rendered.

Pete
Peter Rush is offline   Reply With Quote
Old February 21st, 2014, 09:01 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Netherlands
Posts: 694
Re: Encore motion menu softer than static!

For CS5 do not use DL as it flips the fields (hence the blurred thumbnails).
Export from Premiere directly to mpeg2-dvd and import that into Encore.
For BD you can use DL. I never did.
__________________
ACE Premiere Pro CC
Adobe Community Professional
Ann Bens is offline   Reply With Quote
Old February 21st, 2014, 10:40 AM   #5
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK/Yorkshire
Posts: 2,066
Re: Encore motion menu softer than static!

That's how I do it Ann - my issue is with the editable menu text in Encore - If I have a static menu the text is nice and sharp but If I have video thumbnails and create a motion menu - the rendered text becomes blurred. There seem to be no settings over the motion menu render to maybe increase the bit rate for example.
Peter Rush is offline   Reply With Quote
Old February 21st, 2014, 01:23 PM   #6
Trustee
 
Join Date: Nov 2008
Location: Miami, FL USA
Posts: 1,483
Re: Encore motion menu softer than static!

Long shot. Assuming you're using After Effects to make the motion menu? Right click the composition window, be sure frame blending is Off....like I say, long shot....
Battle Vaughan is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:35 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network