Contour Shuttle Pro V2 settings at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 7th, 2007, 10:55 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2003
Location: Davenport,IA.
Posts: 111
Contour Shuttle Pro V2 settings

I received my Contour Shuttle Pro v2 the other day and loaded the software drivers that came on the CD Version 2.0. I was wondering for anyone whom is using it what settings have you changed to your buttons preference to accommodate your editing techniques? Here is what comes on cd. I am using it with Adobe Premiere 6.0
1) Lift
2) Default transition
3) Overlay source clips at edit line
4) Insert source at edit line
5) Go to previous
6) Reverse play
7) Stop
8) Forward play
9) Go to next edit
10) Clear in point/marker
11) Clear out point/marker
12) Toggle source and program
13) Toggle monitor and timeline
14) Set in point/marker
15) Set out point/marker
Jog Dial
Jog left>reverse frame
Jog right>forward frame by frame

Shutter > rewind.... And so on
__________________
richard tamayo
Richard Tamayo is offline   Reply With Quote
Old February 7th, 2007, 05:07 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2007
Location: Reading, United Kingdom
Posts: 29
I've just brought one today at VideoForum2007 and am trying to use it with Premiere Pro 2. Works with After Effects but not Premiere Pro 2.0. Anyone else had this issue?
Mark G. Roberts is offline   Reply With Quote
Old February 7th, 2007, 05:20 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2007
Location: Reading, United Kingdom
Posts: 29
Fixed

I've managed to solve this by setting the executable file to Premiere Pro 2 within the Premiere Pro edit clip option.

Richard - my default settings are the same as yours. Time for a play......
Mark G. Roberts is offline   Reply With Quote
Old February 8th, 2007, 04:31 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Apr 2006
Location: Warsaw/Poland
Posts: 716
I've got version 1.0 and it works with premiere pro 2.0 perfectly, it even has 2 different settings that it switches between.
Bart Walczak is offline   Reply With Quote
Old February 8th, 2007, 11:24 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Jan 2004
Location: Monterey, CA
Posts: 404
Download the latest setting files from their site as the CD that came with my Shuttle Pro didn't have PrPro 1.0-2.0 settings. I ended up customizing it anyhow, but it's good to start with the base setting.

Kevin
Kevin Janisch is offline   Reply With Quote
Old February 10th, 2007, 09:12 AM   #6
Major Player
 
Join Date: Mar 2005
Location: Neenah, WI
Posts: 547
For me, I found that I wanted a pair of buttons for timeline magnification as I am constantly zooming in and out to complete a small task and then move to a different part of the timeline and zoom in again...and so on.

I also find that having a key combination for copy/paste saves a LOT of steps.

I also happen to have a key for Ctl-K, which creates a cut at the CTI through all clips on every track. It's handly for chopping up long clips on the timeline.


TimK
Tim Kolb is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:33 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network