Onine edit with Premiere Pro CS3 on PC and on MAC - transfering footage to and fro? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 19th, 2007, 03:53 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Sep 2004
Location: North Hollywood, Atlanta
Posts: 437
Onine edit with Premiere Pro CS3 on PC and on MAC - transfering footage to and fro?

Could you edit the same project on a PC and then on a MAC?

So if someone had a PC with Adobe premiere pro CS3 and an Intel MAC with Premiere CS3 then theoretically - couldn't you transfer footage from one computer to the other and do an online edit back and forth? - if both computers had the same source footage on there hard drives...?

Or would you run into problems because Mac will not do NTFS? = ANd that means you could never capture video on a PC and then transfer that footage via external drive over to the Mac and continue editing your project you started on your PC?

I need to know...
__________________
Tyson X
Tyson Persall is offline   Reply With Quote
Old June 19th, 2007, 09:06 PM   #2
Trustee
 
Join Date: Jun 2002
Location: Clermont, FL
Posts: 1,520
The real issue is that Macs use Quicktime DV and PCs use DV AVI. I don't know that the Mac version of Premiere Pro is any different.
__________________
Steven Gotz
http://www.stevengotz.com
Steven Gotz is offline   Reply With Quote
Old May 25th, 2008, 02:56 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Oct 2004
Location: Toowoomba, Australia
Posts: 370
Any body else have knowledge regarding this? I'm interested in this question as well ....

Cheers,

Matthew.
Matthew Ebenezer is offline   Reply With Quote
Old May 25th, 2008, 12:03 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Feb 2007
Location: Brno Czech Republic
Posts: 453
I have both PC and Mac versions of Premiere CS3 at work.

It works. But you will lose realtime even in SD, as PC version cannot work with QuickTime in realtime and Mac version cannot work with DV AVI in realtime.

The situation might be different with HDV or Cineform, but I haven`t tried that yet. I tend to cut on PC and do motion graphics in After Effects on Mac.
Jiri Fiala is offline   Reply With Quote
Old May 26th, 2008, 03:34 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Sep 2004
Location: North Hollywood, Atlanta
Posts: 437
Thank you Jiri

Nearly one entire year later, I finally get the response i was looking for. Thanks. Too bad it took so long to find out but thanks.
__________________
Tyson X
Tyson Persall is offline   Reply With Quote
Old May 26th, 2008, 05:43 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Feb 2007
Location: Brno Czech Republic
Posts: 453
No problem Tyson. I kind of hoped the Apple version of Premiere would be more bug free (even if more bugs would make more sense), but it seems to behave the exact same way.

There is no output to WMV in Mac version of Adobe Media Encoder, though. That`s a shame!
Jiri Fiala is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:46 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network