F3 + Ki Pro Mini: Record Occasionally Not Working at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > AJA Io and Ki Pro

AJA Io and Ki Pro
...plus others from the AJA product line.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 2nd, 2011, 09:39 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2005
Location: Boston, MA
Posts: 73
F3 + Ki Pro Mini: Record Occasionally Not Working

I worked a weekend with the Sony F3 and the Ki Pro Mini. I thought it worked pretty well, and my complaints were mostly personal and based on preference.

One thing that did happen, though, was that occasionally the record on the camera would not trigger the record on the Ki Pro, but when recording was stopped, the Ki Pro would increment its Take Number. I don't have my config file, but we shot for hours, and even dumped footage before this was a problem.

The takes weren't back to back so it wasn't some sort of write error. Also, we were using SanDisk 32GB 60s.
Scott Lovejoy is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2011, 11:23 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 51
Re: F3 + Ki Pro Mini: Record Occasionally Not Working

Unless AJA has very recently updated their site, I don't believe those cards are on the list of approved media for the Ki Pro Mini.
Kevin Wolff is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2011, 11:41 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2005
Location: Boston, MA
Posts: 73
Re: F3 + Ki Pro Mini: Record Occasionally Not Working

Quote:
Originally Posted by Kevin Wolff View Post
Unless AJA has very recently updated their site, I don't believe those cards are on the list of approved media for the Ki Pro Mini.
Hm, now I wonder if it is the 90. Regardless, this seemed like a more communication error, considering we had no problems with the actual footage (or the Ki Pro keeping up).

If more people say that this is probably our problem, I will concede the the point.
Scott Lovejoy is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2011, 12:50 PM   #4
AJA
 
Join Date: Apr 2009
Location: Grass Valley, CA
Posts: 252
Re: F3 + Ki Pro Mini: Record Occasionally Not Working

Scott L. - I don't think it's prudent to speculate what might have happened with the little information supplied...

Having said that... the only thing that comes to mind is that video cameras sometimes go into idle "sleep-like" states and if a recording did not arm as expected, perhaps the camera didn't "wake-up" for a sufficient amount of time before a recording was started. I've seen that type of behavior sometimes on tape based cameras. Haven't seen it on a file based camera yet, but I would suppose it's possible. What you can see in such cases is incrementing timecode falsely arms the Ki Pro or Ki Pro Mini when the media cues up for a split second during the "wake-up" whereby the timecode out of the SDI "burps" out a few short values, then goes back to a stopped state. That's the only thing I can think of and it's pretty speculative.

I would suggest contacting AJA Technical Support to review your configuration if you have a concern about it.

Hope this is helpful,
Jon Thorn
Product Manager
AJA Video Systems, Inc.
Jon Thorn is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > AJA Io and Ki Pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:45 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network