Tascam FireOne at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > All Things Audio

All Things Audio
Everything Audio, from acquisition to postproduction.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 17th, 2007, 01:10 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2005
Location: Fairbanks, Alaska
Posts: 138
Tascam FireOne

Anyone using a Tascam FireOne firewire audio/MIDI/control unit?
__________________
After years of lurking, I finally made the mistake of opening my mouth.
Doug Lange is offline   Reply With Quote
Old October 29th, 2007, 03:14 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2005
Location: Fairbanks, Alaska
Posts: 138
I bought one anyway. Anyone want a short user review? I've been using it with Final Cut Studio. It fits easily on my desk and offers more than just a shuttle/jog wheel.
__________________
After years of lurking, I finally made the mistake of opening my mouth.
Doug Lange is offline   Reply With Quote
Old October 30th, 2007, 12:56 AM   #3
DVCreators.Net
 
Join Date: Oct 2001
Location: Seattle, WA
Posts: 888
I'd be interested in hearing your thoughts.
In Final Cut do the faders accurately move upon playback after you have enabled "Record Audio Keyframes"?
I just got a Mackie Control Universal and the faders fly during playback with Logic, but not FCP. When the Playhead is parked in FCP, the faders jump to the correct position. I have Macke CU chosen as the Control Surface in FCP.
__________________
Guy Cochran
DVinfo Sponsor, Cool Gear - DVeStore!
Guy Cochran is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2008, 09:17 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: May 2005
Location: Breda, Netherlands
Posts: 141
Hello Doug

Bit of an old topic, but I was wondering if you could eloborate a bit on how you use it in FCP and how did you get it to work.

I just bought one, mainly for using in logic, but I want to use it for FCP as well but I just don't get it to work
__________________
www.wanah.nl
Djee Smit is offline   Reply With Quote
Old July 2nd, 2008, 10:07 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Jun 2004
Location: McLean, VA United States
Posts: 749
Quote:
Originally Posted by Guy Cochran View Post
I'd be interested in hearing your thoughts.
In Final Cut do the faders accurately move upon playback after you have enabled "Record Audio Keyframes"?
I just got a Mackie Control Universal and the faders fly during playback with Logic, but not FCP. When the Playhead is parked in FCP, the faders jump to the correct position. I have Macke CU chosen as the Control Surface in FCP.
They seem to though I'm not sure how "accurate" their positions are nor does it really matter since it is the software that is setting the actual gain. One thing I have noted is that FCP's mixer window must be open for the MCU to respond to FCP at all.

Now here's my question: has anyone gotten a MCU to work with MOTU's DP 5.13? I have not (G5 with dual Intel dual cores) but haven't tried very hard as DP 6 ships soon.
A. J. deLange is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > All Things Audio

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:56 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network