Where is my audio hiding? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > All Things Audio

All Things Audio
Everything Audio, from acquisition to postproduction.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 4th, 2005, 09:37 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: May 2004
Location: Australia
Posts: 112
Where is my audio hiding?

I recently filmed a wedding on a hired pdx10, with the cam mike on one channel and a wireless lav on the other. When i try and capture into premiere it doesnt seem to have the second channel, but i know its there because when i play back the footage on my cam, which is a cheapie i can hear the wireless mic channel.

Any ideas?

Thanks
Brendan Sundry is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2005, 09:48 PM   #2
 
Join Date: Jan 2004
Location: Stockton, UT
Posts: 5,648
Try inverting the phase. It's possible you've got a phase issue going on, having plugged a mic into one channel and a wireless into the other.
__________________
Douglas Spotted Eagle/Spot
Author, producer, composer
Certified Sony Vegas Trainer
http://www.vasst.com
Douglas Spotted Eagle is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2005, 10:04 PM   #3
Trustee
 
Join Date: Jul 2003
Location: Burlington
Posts: 1,961
Footage shot with a PDX-10 has a known capture issue with several editing softwares. You can use Scenalyser Live to capture the footage with correct two-channel audio. Then import the captured avi's to your editor and use them as you normally would.
Jay Massengill is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2005, 10:34 PM   #4
 
Join Date: Jan 2004
Location: Stockton, UT
Posts: 5,648
I shoulda read more closely...indeed, the PDX10 pretty well calls for Scenelyzer if you plugged in two channels. Thanks for the catch, Jay.
__________________
Douglas Spotted Eagle/Spot
Author, producer, composer
Certified Sony Vegas Trainer
http://www.vasst.com
Douglas Spotted Eagle is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2005, 02:04 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: May 2004
Location: Australia
Posts: 112
Thanks for the help guys,

SO i can capture using scenelyzer with my single chip cam?
Brendan Sundry is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2005, 03:07 AM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2004
Location: Europe
Posts: 180
Yes.

More on the issue: http://www.dvinfo.net/conf/showthread.php?t=42263
Ralf Strandell is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2005, 07:36 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: May 2004
Location: Australia
Posts: 112
Thanks so much, you guys a real Pro's!
Brendan Sundry is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > All Things Audio

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:38 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network