Audio sync problem at

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > All Things Audio

All Things Audio
Everything Audio, from acquisition to postproduction.

Thread Tools Search this Thread
Old March 4th, 2007, 04:45 PM   #1
Major Player
Join Date: Mar 2006
Location: Indianapolis, IN
Posts: 446
Audio sync problem

I have a project that the audio is fine when viewed on our monitors but when the piece was presented the dialog was out of sync with the video. They ran a long cable to the projector. My audio was in 16bit. Would this be an issue with the long cable? Any ideas?
John Moon is offline   Reply With Quote
Old March 4th, 2007, 06:36 PM   #2
Regular Crew
Join Date: Mar 2006
Location: Woodbridge, VA
Posts: 57
How are you playing back your project? I notice a sync offset when I play a project on an external (NTSC) monitor from my NLE (Premiere Pro) compared to playback on my PC screen, where I see no sync error.
Ken McGrath is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > All Things Audio

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 11:08 PM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network