ATOMOS Subforum? - Page 12 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > Atomos Ninja / Samurai / Shogun

Atomos Ninja / Samurai / Shogun
HD-SDI field recorders supporting a variety of codecs.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 11th, 2011, 10:17 AM   #166
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bracknell, Berkshire, UK
Posts: 4,957
Re: ATOMOS Subforum?

Most cameras have some grain and noise. The F3 is very good, probably one of the quietest HD cameras around these days.

I had an H1, it is a great camera. Perhaps a little noisy by todays standards, but still a very capable camera. PC's can often end up looking noisy as there are all kinds of gamma changes and frame rate changes going on before the image makes it to the screen. A TV will very often have some kind of noise reduction circuit.
__________________
Alister Chapman, Film-Maker/Stormchaser http://www.xdcam-user.com/alisters-blog/ My XDCAM site and blog. http://www.hurricane-rig.com
Alister Chapman is offline   Reply With Quote
Old December 11th, 2011, 11:53 AM   #167
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2008
Location: Atlanta Georgia USA
Posts: 77
Re: ATOMOS Subforum?

Heads up to those fellow Sony FS-100 owners out there. The Atomos Ninja WILL NOT currently work with the LANC OUT from the camera into the LANC IN on the Atomos Ninja! Hopefully Atomos is going to address this issue in the very near future.

On another note, the AJA KiPro Mini does work when slaved to the Sony FS-100's LANC OUT! It is interesting that if one delves deep into the Knowledge area on the Atomos website that they are aware of this issue and are asking Sony for guidance in alleviating the issue.

Kind of odd if you ask me. The AJA KiPro coupled with the Sony FS-100 see's the camera just fine and slaves properly in the Rec/Standby mode.

Anyone know what the difference is here? Meaning what different in the FS-100 LANC wise than other Sony camera,s?
Matthew Hurley is offline   Reply With Quote
Old December 13th, 2011, 11:06 PM   #168
Trustee
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canton, Ohio
Posts: 1,770
Re: ATOMOS Subforum?

In the case of the FS-100, why wouldn't you just use the HD-SDI as a trigger for the starting and stopping of the Samurai? I'd love this option but my camera doesn't support it, so I "have" to user the Lanc control. Is there a reason that you aren't utilizing this function?
Marty Hudzik is offline   Reply With Quote
Old December 13th, 2011, 11:50 PM   #169
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, British Columbia (formerly Winnipeg, Manitoba) Canada
Posts: 4,087
Re: ATOMOS Subforum?

Marty: FS100 doesn't have HD-SDI, only HDMI.
__________________
Shaun C. Roemich Road Dog Media - Vancouver, BC - Videographer - Webcaster
www.roaddogmedia.ca Blog: http://roaddogmedia.wordpress.com/
Shaun Roemich is offline   Reply With Quote
Old December 14th, 2011, 11:46 AM   #170
Trustee
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canton, Ohio
Posts: 1,770
Re: ATOMOS Subforum?

That's surprising to hear. I would have thought a camera of that caliber would have SDI out. Good to know. Edit: I just realized that he was referring to the Ninja which is HDMI only so I should have had a clue. Sorry.

Last edited by Marty Hudzik; December 14th, 2011 at 02:54 PM. Reason: added info
Marty Hudzik is offline   Reply With Quote
Old December 14th, 2011, 04:04 PM   #171
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, British Columbia (formerly Winnipeg, Manitoba) Canada
Posts: 4,087
Re: ATOMOS Subforum?

VERY few sub $6k cameras have HD-SDI... I can only think of one.

Addendum: oops... Make that 2.
__________________
Shaun C. Roemich Road Dog Media - Vancouver, BC - Videographer - Webcaster
www.roaddogmedia.ca Blog: http://roaddogmedia.wordpress.com/

Last edited by Shaun Roemich; December 15th, 2011 at 09:20 AM.
Shaun Roemich is offline   Reply With Quote
Old December 15th, 2011, 07:40 AM   #172
Trustee
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canton, Ohio
Posts: 1,770
Re: ATOMOS Subforum?

I guess that since the AF-100 has it I assumed it was on the fs-100 also. Good to know for future reference if I upgrade.
Marty Hudzik is offline   Reply With Quote
Old December 17th, 2011, 05:09 PM   #173
Major Player
 
Join Date: Jan 2010
Location: Nieuw-Vossemeer, The Netherlands
Posts: 451
Re: ATOMOS Subforum?

Does the Samurai have an option for pre-record buffer?

The website says 'ready to edit FCP7+. I suppose the files can easily be imported in FCP6, but just not be edited in the timleine straight from the device?
Cees van Kempen is offline   Reply With Quote
Old December 17th, 2011, 08:56 PM   #174
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, British Columbia (formerly Winnipeg, Manitoba) Canada
Posts: 4,087
Re: ATOMOS Subforum?

FCP 7 introduced ProRes LT. Perhaps that is the stipulation. I'm away from my edit bay right now so I can't test the files on my FCP 6 machine.
__________________
Shaun C. Roemich Road Dog Media - Vancouver, BC - Videographer - Webcaster
www.roaddogmedia.ca Blog: http://roaddogmedia.wordpress.com/
Shaun Roemich is offline   Reply With Quote
Old December 18th, 2011, 06:14 PM   #175
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: San Jose, CA
Posts: 144
Re: ATOMOS Subforum?

Quote:
Originally Posted by Cees van Kempen View Post
Does the Samurai have an option for pre-record buffer?

No, pre-record function is not an option. I suppose that could be added in a firmware update, would definitely be nice to have.
__________________
www.elkinseye.com
David Elkins is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > Atomos Ninja / Samurai / Shogun

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:15 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network