DV Info Net

DV Info Net (http://www.dvinfo.net/forum/)
-   AVCHD Format Discussion (http://www.dvinfo.net/forum/avchd-format-discussion/)
-   -   sony xr500 sensor problem (http://www.dvinfo.net/forum/avchd-format-discussion/465850-sony-xr500-sensor-problem.html)

Steve Lustgarten October 15th, 2009 08:34 PM

sony xr500 sensor problem
 
I have a Sony xr500, which is a great camera, but developed an issue with drop out type lines on the right half of the screen. It tends to go away after a few minutes of use, but is back again, after it has sat for awhile. Thoughts.

Also, this is such a great little camera, I'm surprised there's not more posts about it.

Dave Blackhurst October 15th, 2009 10:56 PM

Are the glitches on the LCD, the VF, or do they record? That will help narrow the problem, The fact it's intermittent is indicative of the sort of thing that probably will require professional repair.

It is a great little camera, very much under-rated.

Steve Lustgarten October 16th, 2009 02:06 PM

It's worse in record mode. Is only on the right side of the screen. Seems to me like there may be two sensors and this is one of them acting up. It clears up after about 30 seconds. It is recorded.

Dave Blackhurst October 16th, 2009 09:55 PM

Sounds like a bad sensor block - AFAIK the sensor is a single chip, but sounds like somehow it's shorting or not getting proper power, which "cures" once the chip comes up to operating temperature. Haven't torn down one of these specifically, but you're talking about some serious micro electronics, not a "field repair" or user serviceable issue. I'd talk to Sony about warranty... They can check the serial # for mfr date if you don't have receipts, should still have SOME warranty?

Steve Lustgarten October 16th, 2009 11:26 PM

thanks for the info.


All times are GMT -6. The time now is 05:09 AM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network