Avid / Pinnacle discussions from 2004 - Page 13 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Avid Editing Family

Avid Editing Family
All flavors of Media Composer, Symphony and more.

Closed Thread
Thread Tools Search this Thread
Old December 27th, 2004, 09:07 AM   #181
Major Player
Join Date: Dec 2002
Location: Los Angeles, CA
Posts: 436
Does this AVID timeline look normal for 24p footage?

Hey all - I was searching around google for AVID screenshots and noticed that I never saw a similar timeline to this. This is what happened when I tried to import 24p *.AVI footage captured with VEGAS into AVID. The 29.97i project that I created with the included AVID tutorial movie files didn't look like this and only had the TCI line. (by the way, I had renamed the first Audio Track to AUDIO when learning some of the basic features)


Well this is also a bit of a cont. of the other thread regarding AVID performance - I now have 1.5 gigs of RD ram to run AVID and at an initial bootup, my 24p project worked correctly but then after some intentional gaming and internet use, it went back to stuttering video. Is it just that AVID might be so sensitive that running internet or gaming programs just weren't meant to be done on the same system and if I want to use AVID, I should do a clean boot first and avoid any internet or misc. use other than editing? Thanks to all those who replied to the other post, I made sure the DMA on IDE drives were on (it was) and some of the other performance checks that were mentioned.
Bryan Roberts is offline  
Old December 27th, 2004, 02:20 PM   #182
Inner Circle
Join Date: Sep 2002
Location: San Mateo, CA
Posts: 3,840

Did you check "Show All" on the timeline menu?

Avid doesn't reccomend "gaming" on your editing system, as many graphics card drivers/setting conflict with the best one for Avid. Internet use is fine, but it should not be "Online" while editing, nor should you have a screensaver running in the background. Often, the screensaver or browser will search or interupt your flow, firewalls will scan media files, etc.
Richard Alvarez is offline  
Old December 27th, 2004, 03:25 PM   #183
Major Player
Join Date: Dec 2002
Location: Los Angeles, CA
Posts: 436
Richard - hmmmm, interesting. The difference was that my 29.97i project only had the TC1 track to display for the default showing all while my 24p footage by default on show all had the numerous other tracks I guess for conversion or frame splitting information.

I'm definitely not a "gamer" but the demo to Unreal 2k3 is free and a nice break from editing monotony. It's the only one I play but I'm starting to think I might need to keep it off my AVID system.

Richard - thanks so much, I'm sending you a short email as well with a quick question.
Bryan Roberts is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Avid Editing Family

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 09:58 PM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network