Avid / Pinnacle discussions from 2004 - Page 8 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Avid Editing Family

Avid Editing Family
All flavors of Media Composer, Symphony and more.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 22nd, 2004, 01:12 PM   #106
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2003
Location: Manchester,UK
Posts: 62
Blur effect with Liquid edition

Hi guys....

Has anyone found out a way of either producing or adding a blur filter to make the edge of the screen/picture blurred, but as you move towards the center of the screen, there is no blur.....?

Sorry....that sounds rubbish when I read it back, but it's quite tricky to explain...!

I'm after a look that is like looking down a "telescope" or tube, so that the edges are blurred in a circular"template" around the edge of the screen, but the center of the screen is not blurred....

I've played with the blur effect, but can only work out how to do "square" looking blur patterns, and not the edge of the picture, but the whole lot.......

I guess the closest analagy I can think of is when wedding photographers take pictures with "grease" on the outside rim of the lens, it produces exactly the effect I'm after.....

Any ideas?!!

Thanks
Nick Underwood is offline  
Old July 22nd, 2004, 04:51 PM   #107
Trustee
 
Join Date: Feb 2004
Location: Suwanee, GA
Posts: 1,241
Try this:

Copy your clip and paste it above itself. Apply the Blur CPU in Realtime Clip FX to the bottom clip. Now apply the MultiShape Crop GPU from the same folder to the top clip. Change the size to suit and in Shape, change the Sides to 40.

You can keyframe or turn them off. You can use the edge softness in the multishape crop to blend it with how much blur you use in the blur fx.
George Ellis is offline  
Old July 24th, 2004, 03:51 AM   #108
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2003
Location: Manchester,UK
Posts: 62
Thanks George...just the job !
Nick Underwood is offline  
Old July 29th, 2004, 11:02 AM   #109
New Boot
 
Join Date: May 2004
Location: hesto europe
Posts: 17
avid xpress guide

hi, does anyone know where i can download a guide for avid xpress?

thanx.

lukah
Lukah Sighs is offline  
Old July 31st, 2004, 12:27 PM   #110
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 125
<<<-- Originally posted by Bob England :


They didn't get as much play in the press as Apple did, but at NAB Avid also announced support for DVCPRO HD. -->>>

That's the difference between announcing support and actually delivering it.

The Avid link in the first post makes it seem like they're shipping an HDV solution right now, but a click or two into the site reveals it's an asterisk "*Planned for future release."
Murad Toor is offline  
Old August 3rd, 2004, 08:35 AM   #111
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2003
Location: Manchester,UK
Posts: 62
Exclamation marks

ummm....

I think I've messed up !

I deleted most of the elements of a project to start another one, but now have red bars and exclamation marks everywhere in my racks for sound files and title decko's etc.....!

On the timeline, it plays nothing apart from the big "!"
If I right click and "Open with titledecko".....the title opens fine, but is not recoginised on the timeline.....

Can anyone suggest anything?

Cheers
Nick Underwood is offline  
Old August 3rd, 2004, 09:21 AM   #112
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
Premiere? What version?

See this thread on project files

Not saved any older versions I presume?
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline  
Old August 3rd, 2004, 10:23 AM   #113
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2003
Location: Manchester,UK
Posts: 62
oops...!

Sorry.....! I'm using Liquid Edition.
Nick Underwood is offline  
Old August 3rd, 2004, 10:33 AM   #114
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
No problem. I've changed the thread's title for you to indicate
this to hopefully attract a few more people. Not a lot of people
here are using LE to the best of my knowledge.
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline  
Old August 3rd, 2004, 02:15 PM   #115
Regular Crew
 
Join Date: May 2002
Location: West Yorkshire, UK
Posts: 25
Nick,

Have you tried Using the Project Clean up function of LE. Don't know if it will solve your problem but its worth a try.

You access Clean up through the Trashcan icon on the LE desktop.

Good Luck
__________________
John Wilcox
John Wilcox is offline  
Old August 4th, 2004, 03:47 AM   #116
Tourist
 
Join Date: Aug 2004
Location: tlv israel
Posts: 3
avid to dvd problem

Hello all,

I use Avid xpress pro 4.3 , I like editing with it but I canít find a way to exporting it to DVD. Iíve tried to use QT ref. sending it to Sonic dvdit or Tempgen (for the Authoring I prefer DVD lab) but the result was unacceptable. Even if I try to see the QT ref. through a QT browser it looks bad. Exporting to Qt regular file did not help ether (and cost a lot of space).

What could be the problem? What would you suggest?

For now I copy the sequence to a dv camera (I do it any way for backup) then recapture it with Sonic mydvd that makes an mpeg out of it, then author it with dvd-lab and burn it with it Ė It works but there must be a better way.

Thanks.
Dan Max is offline  
Old August 4th, 2004, 08:42 AM   #117
Major Player
 
Join Date: Jul 2003
Location: North Ridgeville, Ohio
Posts: 407
Try TMPGEnc (Google it). A trial is available - and it's inexpensive. Very high quality MPG encoder.
__________________
Dave
David Kennett is offline  
Old August 4th, 2004, 09:55 AM   #118
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: San Mateo, CA
Posts: 3,840
Did you not get a copy of Sorenson Squeeze? I assume you have the student version of Avid? Sorenson is a great compressor, and highly reccomended by Avid.
Richard Alvarez is offline  
Old August 4th, 2004, 01:40 PM   #119
Tourist
 
Join Date: Aug 2004
Location: tlv israel
Posts: 3
Well as, Iíve wrote, I have tried Tempgen and it didn't get a good result in this case. I think that the problem begin with Avid and it's QT reference file - as I've mentioned, viewing it even wit QT 6 browser gives poor result.

Have you experienced Tempgen or Sorenson squeeze with Avid (exporting as QT ref)?

Dan.
Dan Max is offline  
Old August 8th, 2004, 10:57 AM   #120
Tourist
 
Join Date: Aug 2004
Location: tlv israel
Posts: 3
I have installed Sorenson and the result seems to be good (much better then any test I have made before with other programs). Still I have to complete the test by burning it to dvd and test on TV.

However installing the Sorenson invoke an error in my win xp file explorer Ė the explorer crash each time I select a file (any file) with an MPG extension (Uninstalling Sorenson fix the problem).

Any Ideas?

Thanks,
Dan.
Dan Max is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Avid Editing Family

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:13 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network