Anyone use hyper deck as converter? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > BlackMagic Design HyperDeck Shuttle


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 19th, 2012, 03:45 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2008
Location: Vancouver, Canada
Posts: 144
Anyone use hyper deck as converter?

I am thinking to buy hdmi to sdi converter. And I look and price and specific this, only $50 more and it has recorder function.

I want to connect fs100 hdmi to hyperdeck, then hdmi out to monitor and sdi output feed to atem tv studio.
Will this work?
Thomas Wong is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2012, 04:41 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2011
Location: Germany
Posts: 176
Re: Anyone use hyper deck as converter?

Works, I do it all the time.

Think of it as a great converter, that comes with a free uncompressed recorder ;-)

Frank
Frank Glencairn is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2012, 05:52 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2008
Location: Vancouver, Canada
Posts: 144
Re: Anyone use hyper deck as converter?

Thx frank

One more thing, is it has to be SSD drive? I want to record a concert. It's gonna cost a oit if I have to use ssd
Thomas Wong is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2012, 08:12 PM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, British Columbia (formerly Winnipeg, Manitoba) Canada
Posts: 4,087
Re: Anyone use hyper deck as converter?

Thomas: a couple of things...

Yes, the drive NEEDS to be SSD.

By the time the video gets to your ATS, you are going to be VERY delayed, especially coming out of an FS100 which had some of the longest lag I have ever seen coming out of any output, digital or analog. The video is delayed at least 2 frames, based on my experience. Add another for hdmi to HD-sdi, and another for the frame store sync at the ATS.
__________________
Shaun C. Roemich Road Dog Media - Vancouver, BC - Videographer - Webcaster
www.roaddogmedia.ca Blog: http://roaddogmedia.wordpress.com/
Shaun Roemich is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2012, 08:16 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2008
Location: Vancouver, Canada
Posts: 144
Re: Anyone use hyper deck as converter?

Hi Shaun,
do you mean the hyperdeck will have more delay than a normal hdmi-sdi converter?
Thomas Wong is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2012, 08:21 PM   #6
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, British Columbia (formerly Winnipeg, Manitoba) Canada
Posts: 4,087
Re: Anyone use hyper deck as converter?

1 frame, same as any. Just a poor signal path choice if audio sync is important or if delay to a screen is important.
__________________
Shaun C. Roemich Road Dog Media - Vancouver, BC - Videographer - Webcaster
www.roaddogmedia.ca Blog: http://roaddogmedia.wordpress.com/
Shaun Roemich is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2012, 08:25 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2008
Location: Vancouver, Canada
Posts: 144
Re: Anyone use hyper deck as converter?

do you mean hyperdeck is 1 frame more delay than the normal converter?
coz i have a BM hdmi-sdi converter for sony fs100, now i need to buy another converter for canon xf100. I am looking into the hyperdeck because it's just $50 more than the converter.

if they are both 1 frame delay, i can just shift the audio from post
Thomas Wong is offline   Reply With Quote
Old June 20th, 2012, 08:36 PM   #8
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, British Columbia (formerly Winnipeg, Manitoba) Canada
Posts: 4,087
Re: Anyone use hyper deck as converter?

No ADDITIONAL delay but I don't think your cameras are going to be in sync. Again, the FS100 is the worst camera I have ever worked with in terms of how long it takes to get a signal out of it. The Canon is likely to be faster by several frames.
__________________
Shaun C. Roemich Road Dog Media - Vancouver, BC - Videographer - Webcaster
www.roaddogmedia.ca Blog: http://roaddogmedia.wordpress.com/
Shaun Roemich is offline   Reply With Quote
Old November 27th, 2012, 03:36 AM   #9
 
Join Date: Dec 2010
Location: Western Australia
Posts: 576
Re: Anyone use hyper deck as converter?

Is thie method easy to set up? How would you do it to record from HDMI out?
Lee Mullen is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > BlackMagic Design HyperDeck Shuttle

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:17 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network