Magic Lantern - Page 5 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon EOS Crop Sensor for HD

Canon EOS Crop Sensor for HD
APS-C sensor cameras including the 80D, 70D, 7D Mk. II, 7D, EOS M and Rebel models for HD video recording.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 20th, 2010, 01:41 AM   #61
New Boot
 
Join Date: Aug 2006
Location: Fresno, CA
Posts: 21
I'm down - count me in.
Matt Martin is offline   Reply With Quote
Old June 24th, 2010, 09:10 AM   #62
Regular Crew
 
Join Date: May 2009
Location: Saly Hungary
Posts: 169
I am in too!
Rob deJong is offline   Reply With Quote
Old June 24th, 2010, 01:32 PM   #63
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 80
I read over at the ML wikia page and it basically says that Canon has pretty much locked up the T2i from 3rd party firmwares: State of the Latern: 1 year anniversary - Magic Lantern firmware development | Google Groups

But for those who would still like to bug Canon about T2i features, contact info is below:

carecenter@cits.canon.com

1-800-828-4040 (choose tech support option and tell the operator you want to fill out a "Canon Customer Voice" request).

I asked them to make it possible to disable the AGC on the T2i in a future update. It only took 5 min. If enough people bug them they might buckle (like they did with the 5D MK2)
Ed Kishel is offline   Reply With Quote
Old June 24th, 2010, 09:38 PM   #64
Tourist
 
Join Date: Jun 2010
Location: Danmark
Posts: 1
I would gladly pay for a fix..meanwhile I'll bug Canon about it and hope everyone else does the same.
Torben Scharling is offline   Reply With Quote
Old June 24th, 2010, 11:47 PM   #65
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove CA
Posts: 6,838
I ve been testing in the ML program since last year when Trammel Hudson first fired up his plan to crack the camera. It has been amazing, and interesting. I have the T2i and had similar hopes for it. But I can tell that Canon has locked things down pretty tight on both the 7D and the T2i. Reading between the lines of Trammels posts, he is thinking its going to take a lot more time than he has to get into the cameras. Its almost as if Canon is saying, if you are going to get into one of our cameras, its going to be the higher priced one.....
__________________
Chris J. Barcellos
Chris Barcellos is offline   Reply With Quote
Old June 25th, 2010, 02:36 PM   #66
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 80
even on Canon's cheaper HV and HF models you can turn off AGC- so they are aware that some users don't want that feature as it has drawbacks. They should at least give us the option that is avail on their less expensive models.....

http://gdlp01.c-wss.com/gds/0/030000...v40-nim-en.pdf page 65
http://gdlp01.c-wss.com/gds/5/030000...100-nim-en.pdf page 136

I'm not expecting raw out or anthing, come-on kill the AGC at least. Saves alot of time from having to sync in post.

Last edited by Ed Kishel; June 25th, 2010 at 03:12 PM. Reason: added link
Ed Kishel is offline   Reply With Quote
Old June 26th, 2010, 10:27 PM   #67
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2002
Location: Fresno, CA
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by Ed Kishel View Post
But for those who would still like to bug Canon about T2i features, contact info is below:

carecenter@cits.canon.com
Thanks! I just bugged them.
__________________
"Who's scruffy lookin'?"
http://www.amfproductions.com
Bryan Harley is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2010, 08:08 AM   #68
New Boot
 
Join Date: Sep 2009
Location: London UK
Posts: 11
chip in

hi,
I am happy to chip in.
Can all the people who wish to chip in just declare it on this thread. Every person that chips in brings the mean price down.
David
David Barnes is offline   Reply With Quote
Old July 1st, 2010, 08:09 PM   #69
Major Player
 
Join Date: Jul 2008
Location: Glasgow, Scotland, UK
Posts: 309
Just got my 550d to compliment my 7d

I'd chip in for sure

JAmes
James Strange is offline   Reply With Quote
Old July 8th, 2010, 03:30 AM   #70
Tourist
 
Join Date: May 2010
Location: San Diego,US
Posts: 1
I remember reading in this thread about the need for a firmware update in order to start the magic lantern process and getting the author to produce it. So i wanted to bump this and to see if we can get something going.

http://www.dvinfo.net/forum/canon-eo...-v1-0-8-a.html

That's a thread in there forums that mentions the upgrade, here is a direct link to canon's site for the update:

Canon EOS REBEL T2i / 550D Firmware Update

Would love to see if this opens the possibilitty for us T2i users
Jose Perez is offline   Reply With Quote
Old July 8th, 2010, 04:52 AM   #71
Major Player
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chelmsford England
Posts: 287
I think it is a firmware dump that is required. The firmware image in the official update will be encrypted, so you can't start to reverse engineer it.

The problem seems to be that the usual methods of getting a Canon to dump it's firmware are not applicable to the t2i, so I guess they really don't want us to hack. My bet is still on the hackers though.
James Donnelly is offline   Reply With Quote
Old July 9th, 2010, 07:22 PM   #72
New Boot
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Bay, ON
Posts: 21
I'm in for $20 if this is still a going concern.
B.J. Szabicot is offline   Reply With Quote
Old July 10th, 2010, 03:27 PM   #73
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 80
for all the new posters who are wanting to chip in- note that the guy who cracked the 5D said he can't do it for the T2i (see the wiki on ML) so I would suggest this:

rather than just offering to chip in (or in addition to) please contact canon and log a formal complaint- the contact info is above (post #63). IF the T2i firmware can't be cracked then canon is the last hope. If they get enough owners wanting these changes something might happen

it only takes 5 minutes
Ed Kishel is offline   Reply With Quote
Old July 20th, 2010, 02:17 PM   #74
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2003
Location: Orlando, FL
Posts: 186
Good word Ed!

I just wrote Canon, and shared that we're looking to buy more T2i's (we have two already), but we can't justify the purchase until the AGC issue is resolved. I requested zebra stripes too. In effect, I shared that, without the update, these cameras are limited to impact shots and shoots with independent audio recording. Hopefully, they'll respond if we keep the emails flowing.

Brad
Brad Higerd is offline   Reply With Quote
Old July 21st, 2010, 01:35 PM   #75
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2003
Location: Orlando, FL
Posts: 186
CANON's RESPONSE:

"I understand that you would want firmware released for a feature much
desired by your EOS Digital Rebel T2i, but unfortunately there is no
such update that will allow for a feature that is not created for your
camera. There may be, however, other third party programs that may
create the effect that you are seeking through post production. I am
sorry for the inconvenience that this may have caused you."
Brad Higerd is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon EOS Crop Sensor for HD

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:38 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network