HDMI out on T2i (yes, I searched) at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon EOS Crop Sensor for HD

Canon EOS Crop Sensor for HD
APS-C sensor cameras including the 80D, 70D, 7D Mk. II, 7D, EOS M and Rebel models for HD video recording.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 25th, 2012, 08:09 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Mar 2012
Location: Orlando, FL
Posts: 5
HDMI out on T2i (yes, I searched)

But there seems to be a lot of conflicting info on the subject. I've already gleaned that it drops to 480p on record and shuts off the LCD, but I can't even get it to work in idle mode.

I have a T2i and am running the latest Magic Lantern. I've used the supplied HDMI cable to try it out on 2 different HDTVs and my camera doesn't seem to send out any signal, even when not recording. I even tried the RCA cable to no avail.

So I checked the Magic Lantern site to see if there's a menu item I needed to flip. The wiki says:

Quote:
Unified: LiveV -> ClearScreen -> WhenIdle (or Display -> Clear when Idle)
But when I go to LiveV -> ClearScreen my options are OFF or HalfShutter/DOF.

Now, in searching around here I've seen some people able to record off the T2i and some say it's impossible. I don't even want to record, I'd just like a field monitor to ensure focus with. But I can't get it to work.

Any definitive answers? A specific model monitor? A meny setting I'm missing?

Any info would be appreciated.
T.L. Westgate is offline   Reply With Quote
Old March 25th, 2012, 11:15 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Jan 2004
Location: Cornwall UK
Posts: 793
Re: HDMI out on T2i (yes, I searched)

Have you tried another cable ?
__________________
Colin
Colin Rowe is offline   Reply With Quote
Old March 25th, 2012, 11:52 AM   #3
New Boot
 
Join Date: Mar 2012
Location: Orlando, FL
Posts: 5
Re: HDMI out on T2i (yes, I searched)

I only have the one cable that came with the camera.
T.L. Westgate is offline   Reply With Quote
Old March 25th, 2012, 12:01 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Jan 2004
Location: Cornwall UK
Posts: 793
Re: HDMI out on T2i (yes, I searched)

I would buy another, they are very cheap on ebay. Its just a quick and cheap way to eliminate any camera fault. (As with all electronics, check the cables first) I have had a 2 duff HDMI cables over the last couple of years. And its always handy to have a spare
__________________
Colin
Colin Rowe is offline   Reply With Quote
Old March 25th, 2012, 12:15 PM   #5
New Boot
 
Join Date: Mar 2012
Location: Orlando, FL
Posts: 5
Re: HDMI out on T2i (yes, I searched)

Well whatdya know? I found another cable and it works. I guess Canon ships out faulty stuff.
T.L. Westgate is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon EOS Crop Sensor for HD

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:23 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network