EOS Movie Plugin-E!? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon EOS Full Frame for HD

Canon EOS Full Frame for HD
All about using the Canon 1D X, 6D, 5D Mk. IV / Mk. III / Mk. II D-SLR for 4K and HD video recording.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 17th, 2010, 11:00 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2007
Location: Raleigh, NC
Posts: 50
EOS Movie Plugin-E!?

Any news on the "EOS Movie Plugin-E1 for Final Cut Pro"?
__________________
http://www.CredencePictures.com
Randy Durham is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2010, 11:04 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Mar 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 346
I've been trying to checkout info on the site, but both that and the 5DM2 firmware show "coming in March" even though the 5DM2 firmware is out.

It was supposed to be early March, but it's mid-March now. Maybe before the end of March?
__________________
David Chapman
www.davechapfilms.com
David Chapman is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2010, 12:55 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2007
Location: Raleigh, NC
Posts: 50
Thanks for the replies guys. I've installed the 2.0.3 firmware update in my 5D Mark II and this looks like it will be a great addition to the workflow.
__________________
http://www.CredencePictures.com
Randy Durham is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 11:59 AM   #4
Tourist
 
Join Date: Dec 2008
Location: Venice, CA
Posts: 3
So I'm a little shocked that this isn't all over this board yet but it looks like the plugin is now available.

Canon EOS 5D Mark II Digital SLR Camera

Posted with todays date. Can't wait to try this out.
Jeremy Hunt is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 12:25 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Oct 2005
Location: NYC
Posts: 658
Brilliant!
Jeremy, Thanks

J
John Benton is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 01:40 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Mar 2007
Location: Highlands Ranch, CO
Posts: 336
Wow! I like it so far. We now have the ability to log our footage before import. One thing: in order for the plugin to recognize the footage, the entire DCIM folder has to be there.
Ryan Mueller is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 02:22 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Feb 2008
Location: Lancashire UK
Posts: 496
Yup

Works fine.

Avey
Wayne Avanson is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 02:49 PM   #8
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 100
is anyone getting an error message of "invalid directory structure"
__________________
Prashanna
http://p-yourvision.com

Last edited by Prashanna Jayaseelan; March 19th, 2010 at 03:27 PM.
Prashanna Jayaseelan is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 03:39 PM   #9
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 100
found the problem
__________________
Prashanna
http://p-yourvision.com
Prashanna Jayaseelan is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 04:10 PM   #10
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2004
Location: Luanda - ANGOLA & Lisbon - PORTUGAL
Posts: 160
The plug-in will only appear once you select the "Mac OS X"
__________________
Kalunga Lima
PMW-350, PDW-F350, PDW-EX1, MacBookPro, MacPro 8-Core, Final Cut Studio 2, Canon 5D MkII
Kalunga Lima is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 04:31 PM   #11
Trustee
 
Join Date: Jan 2005
Location: Maryland
Posts: 1,505
Quote:
Originally Posted by Prashanna Jayaseelan View Post
is anyone getting an error message of "invalid directory structure"
Yes any idea what this is?
__________________
Michael
www.lvpvideo.com
Michael Liebergot is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 04:47 PM   #12
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver Canada
Posts: 218
Yes! The plugin works beautifully. This is great. If only there were a way to have MPEG Streamclip handle the transcoding (since it's faster than Compressor).
__________________
Canon 5D Mark II || L-Series Lenses || Steadicam Pilot || Final Cut Studio
www.lovestorymedia.com
Erik Andersen is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 04:55 PM   #13
Major Player
 
Join Date: Mar 2007
Location: Norfolk, UK
Posts: 627
Quote:
Originally Posted by Michael Liebergot View Post
Yes any idea what this is?
It's much like using the XDCAM-EX plugin, you need to select the actual card or a directory that contains the entire cards folder structure.

So basically you select a source that contains both the DCIM & MISC Directories. If you haven't saved the whole file structure the plugin won't import the footage.
__________________
Blog: www.pauljoy.com
Company: www.videotrader.co.uk
Paul Joy is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 05:09 PM   #14
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2009
Location: Austin, TX
Posts: 167
7D and 5DII yes. T2i no.

I can confirm that the plug in works with 7D and 5DII footage, but not with my T2i footage.
Stephen Mick is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2010, 05:17 PM   #15
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2007
Location: Raleigh, NC
Posts: 50
I downloaded and installed the 2.0.4 firmware update but is the plug-in released yet? If so where? Thanks.
__________________
http://www.CredencePictures.com
Randy Durham is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon EOS Full Frame for HD

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:24 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network