AV Cable with 5D Mark II at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon EOS Full Frame for HD

Canon EOS Full Frame for HD
All about using the Canon 1D X, 6D, 5D Mk. IV / Mk. III / Mk. II D-SLR for 4K and HD video recording.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 19th, 2010, 09:12 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 55
AV Cable with 5D Mark II

Hello everyone! Is there a cable that's available for purchase that goes from the 5D Mark II to a component? Currently that cable goes from the camera to a audio/video cable. I'm inquiring as budget doesn't allow me to purchase another monitor. I currently have a Marshall 7" HD monitor and it works with Component, Composite and S Video. I would like to possibly use the component on the monitor. The single video doesn't allow me to go full screen.
__________________
Canon 7D and 5D Mark II,Canon XL H1, XL2, Cinevate Atlas 30, Advanta Jib, AJA i/O, KONA LHe, AJA I/O HD, ZEISS PRIMES, G5 Quad Core, MacPro 2.66GHz, XSERVE RAID 10TB
Gregory Dillard is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2010, 11:34 AM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2006
Location: Efland NC, USA
Posts: 2,315
According to the manual there is no component output on the 5D. :(
__________________
http://www.LandYachtMedia.com
Chris Medico is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2010, 12:03 PM   #3
Obstreperous Rex
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Marcos, TX
Posts: 26,900
Images: 513
As Chris has already indicated, there is no component output on the 5D Mk. II
or any other Canon D-SLR, and there's no such thing as a component-to-HDMI
cable
, either (http://www.amazon.com/Component-Video-Stereo-Audio-Cable/product-reviews/B001IUQB2W/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1). You'll need a converter box to do the job, like
this one
(about $50).
__________________
CH

Search DV Info Net | DV Info Net Sponsors | A Decade (+5) of DVi | ...Tuesday is Soylent Green Day!
Chris Hurd is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2010, 01:28 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 55
Thank you everyone. Is there a HDMI to component cable? I just want to possibly use my existing Marshall HD Monitor without have to spend those additional dollars.
__________________
Canon 7D and 5D Mark II,Canon XL H1, XL2, Cinevate Atlas 30, Advanta Jib, AJA i/O, KONA LHe, AJA I/O HD, ZEISS PRIMES, G5 Quad Core, MacPro 2.66GHz, XSERVE RAID 10TB
Gregory Dillard is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon EOS Full Frame for HD

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:07 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network