HG10, FCE and iMovie 8- follow up at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon XA and VIXIA Series AVCHD Camcorders > Canon VIXIA Series AVCHD and HDV Camcorders

Canon VIXIA Series AVCHD and HDV Camcorders
For VIXIA / LEGRIA Series (HF G, HF S, HF and HV) consumer camcorders.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 19th, 2008, 08:57 AM   #1
New Boot
 
Join Date: May 2007
Location: Salisbury, UK
Posts: 6
HG10, FCE and iMovie 8- follow up

Thanks to help from this site managed to convince my HG10 to download to iMovie 8 on a MacBook Pro running 10.5.1. Got back home to lousy UK weather and thought I'd load content to quadcore 3.0ghz MacPro (also 10.5.1). Nope, not a sausage.Camera not recognised, in any USB2 port, nor by FCE 4.0. I tried reloading, rebooting from different hard drives etc. Disc shows on desktop, is scanned by Norton and so on, but programs don't want to know. I've tried different cables as well. Still fine on MBP. XH A1 works fine with FCE and iMovie, but the HG10 is getting more use as it's smaller.
Any ideas? Mystery to me and I've been in the Mac universe now since '89. Part of idea of MacPro was as movie editing centre and it's somewhat disappointing that so far it's NBG.
For FCE mesaage is can't find HD deck, and for iMovie it shows greyed out menus, save only import from camera, and no usual edit screen. These are BNIB products bought from Applestores. Computer memory checks OK, as do all other USB devices and ports when used with other devices. Oddly enough, stills from HG10 load instantly with Canon software.
Robert Dashwood is offline   Reply With Quote
Old January 19th, 2008, 04:18 PM   #2
New Boot
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bairnsdale, Vic (Australia)
Posts: 21
Why do you need a particular program to recognise the HG10? Can't you copy the files to your HD and then read them from there?
Leopold Hamulczyk is offline   Reply With Quote
Old January 20th, 2008, 02:01 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Sep 2006
Location: Burlingame, CA USA
Posts: 285
I don't use FCE, but in Final Cut Pro 6, you use the "Log and Transfer" menu item (as opposed to "Log and Capture" like with ordinary video ingests).

Does FCE have that command?
__________________
me@facebook: http://facebook.com/stevemallerphotography
Steve Maller is offline   Reply With Quote
Old January 21st, 2008, 07:19 AM   #4
New Boot
 
Join Date: May 2007
Location: Salisbury, UK
Posts: 6
Problem solved

FCE does have "log and transfer". Hitherto it has not recognised that the HG10 was connected - now it does, and I have no idea what caused the change. Still, it works and that's the key.
iMovie 8 apparently has a bug which affects some who upgrade from 7, like me. Fix is to select system preference>colours and then select a different choice from existing one, and then switch back. The fix appeared on iMovie forum on the Apple website, looks inherently unlikely and actually worked for me.
Although I got the HG10 drive on the desktop I couldn't open anything useful in it with FCE or iMove - or for that matter with any other application. Mercifully issue is now academic.
Robert Dashwood is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon XA and VIXIA Series AVCHD Camcorders > Canon VIXIA Series AVCHD and HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:19 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network