Footage shows when fast forwarding, but not when playing. at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon XA and VIXIA Series AVCHD Camcorders > Canon VIXIA Series AVCHD and HDV Camcorders

Canon VIXIA Series AVCHD and HDV Camcorders
For VIXIA / LEGRIA Series (HF G, HF S, HF and HV) consumer camcorders.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 20th, 2008, 11:25 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Mar 2004
Location: Texas
Posts: 20
Footage shows when fast forwarding, but not when playing.

I have a tape that will not show me any footage when being played, the time code does not move in real time, but when I hit stop it jumps to where it is on the tape. If I fast forward while "playing" the video scrubs and I can see its there, but when I push play I go to nothing again.

This tape had about 5 seconds of footage recorded in DV format, then I stopped recording and switched to HDV.

I have since gone back and recorded over the first 2 minutes in HDV in hopes of "fixing" the problem, but still no luck.

Camera: HV20 Tape: Maxell

Any Ideas?
Alex Maldonado is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 11:53 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2007
Location: Mesa, AZ
Posts: 141
Sorry I can't offer a solution, but I can tell you I've had this exact same problem with a Sony HDR-HC1 HDV cam, so at least you know your issue is not unique. In my case it started off as a few missing seconds, but further attempts to recover the video made the problem grow.
Paul Nixon is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 01:46 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: Saint Louis, Missouri
Posts: 129
I never found out what my problems fix is but I had exactly the same problem with my HV20 about a year ago. I think I still have a couple tapes that will only show in fast forward. I'd love to recover what's on those tapes but I gave up.
John Hotze is offline   Reply With Quote
Old February 20th, 2008, 01:55 PM   #4
New Boot
 
Join Date: Mar 2004
Location: Texas
Posts: 20
Well, in a sense I go t"lucky" because it was the 3rd camera in a 3 camera shoot, and the 1st tape is not critical. I am however hesitant to use it again, and am more scared about my family footage in the future being shot on it.
Alex Maldonado is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2008, 10:18 AM   #5
New Boot
 
Join Date: Mar 2004
Location: Texas
Posts: 20
Did both of you guys start in SD and then switch to HDV on the same tape?

Has anyone else had this problem?
Alex Maldonado is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon XA and VIXIA Series AVCHD Camcorders > Canon VIXIA Series AVCHD and HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:06 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network