Intensity doesn't support HV20 - Page 6 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon XA and VIXIA Series AVCHD Camcorders > Canon VIXIA Series AVCHD and HDV Camcorders

Canon VIXIA Series AVCHD and HDV Camcorders
For VIXIA / LEGRIA Series (HF G, HF S, HF and HV) consumer camcorders.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 9th, 2007, 10:12 PM   #76
New Boot
 
Join Date: Apr 2007
Location: Los Filez, CA
Posts: 9
I'm a HV20 user looking for a laptop, possibly backpack contained, HDMI uncompressed solution. So, count me in!
Joren Clark is offline  
Old May 9th, 2007, 11:52 PM   #77
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2007
Location: Columbia Maryland
Posts: 40
So how does what's being proposed differ from this...

http://www.magma.com/products/pciexp...ox1/index.html

Also, Terence, can you please tell us what the firmware version of your HV20 is?
Roy Colquitt is offline  
Old May 10th, 2007, 12:09 AM   #78
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: toronto, canada
Posts: 65
that device has been mentioned already, the differences are size, weight, power, and price. otherwise, yes, they do the same thing.

frimware version will have to wait till tomorrow. im actually in toronto, and the camera and card is in LA with my partner on this project. works out great :). ive ordered another bm card and will likely pick up another camera for testing next week so i dont have to do the long distance thing anymore.

terence
Terence Krueger is offline  
Old May 10th, 2007, 12:41 AM   #79
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: toronto, canada
Posts: 65
hmm, where would we find the firmware version. ive noticed that canon has not released any updates for this camera for public download.

terence
Terence Krueger is offline  
Old May 10th, 2007, 12:44 AM   #80
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: toronto, canada
Posts: 65
ok, so we tried the neoHD demo, and there is no pulldown removal option for anythig but SD dv. is that because it doesnt recognize the camera? or is the demo older and not have that function?

terence.
Terence Krueger is offline  
Old May 10th, 2007, 01:12 AM   #81
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: toronto, canada
Posts: 65
firmware version is...
1.0.0.0

so, one would assume thats what all cams have.
*shrug*

terence
Terence Krueger is offline  
Old May 10th, 2007, 10:02 AM   #82
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Quote:
Originally Posted by Terence Krueger View Post
ok, so we tried the neoHD demo, and there is no pulldown removal option for anythig but SD dv. is that because it doesnt recognize the camera? or is the demo older and not have that function?
In HDLink select the "Prefs" button, then select "Remove 3-2 Pulldown ...". If you are only getting 480i/p from the camera, that is the issue this thread is actually about. I recommend testing with a Sony V1U until the Intensity/HV20 issue is resolved.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline  
Old May 10th, 2007, 12:51 PM   #83
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: toronto, canada
Posts: 65
we get 1920x1080 from the cam no problem. ill get him to check again tonight, i think he just wasnt looking in the right place.

thanks
terence
Terence Krueger is offline  
Old May 10th, 2007, 04:22 PM   #84
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: toronto, canada
Posts: 65
ok, got it working.. sort of. the first several frames are messed up, not de-interlaced properly, after about 20 frames though, its perfect 24p.

hes going to shoot another clip later today. any thoughts on why its "confused" for the first second of capture?

if that can be fixed, or we can predictably discard the first 20 frames, then id say this is a good setup. sadly, my 1.86ghz pentium M cant handly the codec for playback (it cant to the BM codec either). time for a new lappy.


terence.
Terence Krueger is offline  
Old May 10th, 2007, 06:07 PM   #85
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
For playback on old laptops, go into the start menu and find CineForm/tools then select "Decktop Playback -- Fast."

Within first 10-frames the IVT is still trying to determine the pulldown. Remember this is a live ITV algorithm, the alternative is to buffer a 100-200MB for data then determine the cadence than try and catch up which can lead to audio sync and performance implications. We under most shooting conditions (particular slated) this is not an issue.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline  
Old May 10th, 2007, 06:32 PM   #86
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: toronto, canada
Posts: 65
sweet, i figured it was "guessing" the pulldown. so thats predictable, and i guess that means this all works :)

yay.

we made a sample clip, will see if we can upload in a bit, its 160mb.

terence
Terence Krueger is offline  
Old May 10th, 2007, 08:21 PM   #87
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: toronto, canada
Posts: 65
heres a short (11 second) clip for those who want to see.
http://www.loloproductions.com/24P_Cineform.html (160mb)

terence
Terence Krueger is offline  
Old May 10th, 2007, 09:19 PM   #88
Major Player
 
Join Date: Jan 2007
Location: Rockledge, Florida
Posts: 351
Quote:
Originally Posted by Terence Krueger View Post
heres a short (11 second) clip for those who want to see.
http://www.loloproductions.com/24P_Cineform.html (160mb)

terence
I can't get anythig to play it.
WMP, VLC, Quicktime, Vegas...nothing
Ian G. Thompson is offline  
Old May 10th, 2007, 09:30 PM   #89
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: toronto, canada
Posts: 65
hi, you need to download the cineform neohd player to see it (its free).
http://www.cineform.com/products/NeoHD.htm

terence
Terence Krueger is offline  
Old May 10th, 2007, 09:31 PM   #90
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
File works great, nice little promo. :)

Ian, You will need a decoder. Download NEO Player from www.cineform.com to install the needed decoder(s) for free.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon XA and VIXIA Series AVCHD Camcorders > Canon VIXIA Series AVCHD and HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:04 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network