how do you all import at

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Canon XH Series HDV Camcorders
Canon XH G1S / G1 (with SDI), Canon XH A1S / A1 (without SDI).

Thread Tools Search this Thread
Old September 13th, 2007, 10:32 PM   #1
Regular Crew
Join Date: Aug 2007
Location: Louisville KY
Posts: 41
how do you all import

Hey all

I am having a problem working with the footage from from the xh a1. It seems Vegas 7 will only recognize the footage and play the m2t files. It also is the only program I have made work that will capture from the xh a1, and even then I have to override the program to not use its own capturing program. My question is how do you all handle the m2t files created from your xh a1. Does anyone use any free-ware or anything to capture/convert into a usable format for PP2 or After Effects. Just curious. Thanks for any input.

Trent Humphrey is offline   Reply With Quote
Old September 14th, 2007, 01:38 AM   #2
Major Player
Join Date: Jul 2007
Location: Gainesville, VA, USA
Posts: 327

I use PPro CS3 (on a PC) and use it's own "capture" capability and it works just fine. That is, I hook up my camera, start PPro CS3, hit the F5 key and start the capture (I need to have the monitor on the camera flipped out so I can see the footage being captured since as soon as you start capturing, PPro's viewer goes blank).

However, on my 3 yeear old PC (I had to buy a brand new Power house to handle HD) I could not get it to recognize (via PPro CS3) that the camera is in fact connected to the firewire port. The port was working, because what I was able to do was use Movie Maker (comes with XP/Vista) to capture my HD footage and save (as MPEG2).

I've used HDVSplit (free ware) (that generates m2t files). On my older PC as well and was able to use the m2t files directly in PPro.

The A1 doesn't really create m2t file per-se (I don't believe).

If you're on a PC using XP or Vista, try using Movie Maker :) It's not the ideal solution but it works and those captures can be used in PPro. Note however, since my older PC (dual 2GHz, 1.5MB RAM) was really (I mean really) slow and as a result, I didn't do any real work on it. But I was fiddling till my new machine arrived.

Shiv Kumar is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 10:46 PM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network