Canon Console 1.1? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Canon XH Series HDV Camcorders
Canon XH G1S / G1 (with SDI), Canon XH A1S / A1 (without SDI).


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 5th, 2008, 09:20 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: Orlando, Fl
Posts: 132
Canon Console 1.1?

Hey all, im somewhat confused after reading the description on Canon website about console 1.1 software. Being an Adobe CS3 Production Suite user, is there any benefit to using console 1.1?

From what I understand Console 1.1 is used for capturing an storage? Can someone shed some light on this for me?

Thanks

Sorry if this is in the wrong forum...
Alessandro Garabaghi is offline   Reply With Quote
Old February 21st, 2008, 12:46 AM   #2
New Boot
 
Join Date: May 2007
Location: Spokane WA
Posts: 10
I think it's also for adjusting color??
Brian Duddy is offline   Reply With Quote
Old February 21st, 2008, 04:37 AM   #3
Trustee
 
Join Date: Dec 2006
Location: Central Coast - NSW, Australia
Posts: 1,420
from the canon website:


Canon's CONSOLE software lets you control key functions of your XL H1 remotely through your PC

CONSOLE software lets you control gamma, master pedestal, color phase, custom presets and AE metering. The interface even includes a wave form and vector display for measuring and adjusting video and phase parameters. The software also allows you to control your XL H1's zoom, focus, white balance, shooting mode and frame rate, as well as its iris and shutter speed. Even the still image capture function of the XL H1 can be operated remotely through CONSOLE. Each control function is displayed in a separate on-screen window, allowing you to customize the size and position of the displays to best meet your needs.

all this applies to the A1 as well



Useful Displays

The program permits a PC monitor to a show split screen view of the record and playback control panels and viewing windows. Operators may use the playback viewer to view video recorded to the hard drive while, at the same time, adjust camera settings for the next shot using the recording panel. Even more, CONSOLE includes a Wave Form and Vector display for measuring and adjusting video and phase parameters. These features can add convenience on film locations or in TV studios when time or crew is restricted

as well as capture you can use the various monitors, make up custom presets and control the camera remotely - I don't think there's any other software out there that does as much for the canon.
__________________
Cheers - Paul M.
www.relivetheday.com.au : www.perbenyik.com
Paul Mailath is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2008, 07:51 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2006
Location: Oslo, Norway
Posts: 106
Apparently Console doesn't work on Vista. Any word on a version 1.2 or something that does? Also, from what I hear the current version 1.1 is somewhat buggy, so an update seems to be in order.
__________________
"Those who dream by day are cognizant of many things which escape those who dream only by night."
-- Edgar Allan Poe
Even Solberg is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2008, 01:13 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Aug 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 288
its also not mac =(
__________________
Loren Simons
Loren Simons is offline   Reply With Quote
Old February 25th, 2008, 08:14 PM   #6
Trustee
 
Join Date: Dec 2006
Location: Central Coast - NSW, Australia
Posts: 1,420
Quote:
Originally Posted by Loren Simons View Post
its also not mac =(
I use it on the macbook with bootcamp (so it's running under windows)
__________________
Cheers - Paul M.
www.relivetheday.com.au : www.perbenyik.com
Paul Mailath is offline   Reply With Quote
Old February 25th, 2008, 09:41 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Nov 2007
Location: Sydney
Posts: 552
Does anyone know whether Canon has any plans for mac version?
I'm not a big fan of boot camp.

J
Jonathan Shaw is offline   Reply With Quote
Old February 26th, 2008, 12:36 AM   #8
Major Player
 
Join Date: Aug 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 288
yeah neither am i =( and i used it on my macbook pro bootcamp and it was about 3 seconds delayed! i use capture magic hd, it still delays a lil, but i like all the other specs =) but no zoom control or any like canon features =(
__________________
Loren Simons
Loren Simons is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:37 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network