XLR Cable length at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Canon XH Series HDV Camcorders
Canon XH G1S / G1 (with SDI), Canon XH A1S / A1 (without SDI).


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 18th, 2008, 09:22 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Aug 2007
Location: UK
Posts: 15
XLR Cable length

In the manual it states not to use a cable length of more than 3 meters attached to the camera, any reason for this and is there a work round to this problem.

If you were to hook it up to a PA system, do the same restrictions apply?

Any help much appriciated...thank you
Jamil Anait is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2008, 11:09 AM   #2
Contributor
 
Join Date: Jan 2003
Location: Kansas City, MO
Posts: 4,449
It's not a problem to use longer cables. I have no idea why that line is in the manual; just ignore it.
Bill Pryor is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2008, 10:41 PM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sydney.
Posts: 2,569
Bill, it's there to cover themselves in case of folk using crappy bell wire or similar. Cheers.
Allan Black is offline   Reply With Quote
Old April 19th, 2008, 02:20 AM   #4
New Boot
 
Join Date: Feb 2008
Location: Landgraaf Nederland
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by Jamil Anait View Post
In the manual it states not to use a cable length of more than 3 meters attached to the camera, any reason for this and is there a work round to this problem.

If you were to hook it up to a PA system, do the same restrictions apply?

Any help much appriciated...thank you

I use a 10 mtr xlr-cable it works perfect !
__________________
Canon XH-a1 user & Edius NX Canopus
Arnold Tersteeg is offline   Reply With Quote
Old April 19th, 2008, 03:38 AM   #5
New Boot
 
Join Date: Aug 2007
Location: UK
Posts: 15
Thanks guys you been a great help, will try that out.
Jamil Anait is offline   Reply With Quote
Old April 19th, 2008, 03:12 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2008
Location: State College PA
Posts: 45
I routinely use xlr audio cable of 300 feet at mic level, when running from camera to satellite truck. For 600 feet I use a preamp mixer and boost to line level.
Tom Majeski is offline   Reply With Quote
Old April 19th, 2008, 03:29 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Jan 2007
Location: New York City
Posts: 523
Quote:
Originally Posted by Allan Black View Post
Bill, it's there to cover themselves in case of folk using crappy bell wire or similar. Cheers.
Yeah, you can run long distances with the quad cable. Not so much with el cheapo stuff--maybe 100' max.

I hate soldering quad cable though...
__________________
Andy Tejral
Railroad Videographer
Andy Tejral is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:23 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network