Vista capture issues at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Canon XH Series HDV Camcorders
Canon XH G1S / G1 (with SDI), Canon XH A1S / A1 (without SDI).


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 29th, 2008, 01:22 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sacramento, CA
Posts: 29
Vista capture issues

I usually use HDSplit to capture video from the cam, but I have some video in 16:9 SD, and HDSplit won't capture it. I try to capture it using Virtualdub, but it can't seem to see the camera. I don't think there are any Vista drivers for the camera - I can't find any evidence online and Canon's site says nothing. So, I'm stuck, I have no idea how to get SD video captured in XP. Anyone got any ideas?

Edit: Well, inexplicably, the 5th time I plugged the camera in, Vista brought up the "import video" dialogue and now I'm getting it. But any input on other workarounds is still helpful. Thanks. Curse you, Microsoft!

Last edited by Robert Hruska; September 29th, 2008 at 01:28 AM. Reason: clarification
Robert Hruska is offline   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 04:55 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Dec 2003
Location: Newberg, Oregon
Posts: 440
There is a trick to getting your comp to capture SD with the XHA1. At least for me. I have to put the SD tape in and hit play so the little readout changes from HDV to DV16:9, then turn the camera off and on and again.

It's a little annoying, but Vista then recognizes it. When capturing HDV, Vista will beep but won't bring up the "Autorun" HDVSplit will recognize it though.
Jeremiah Rickert is offline   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 11:10 AM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove CA
Posts: 6,838
Quote:
Originally Posted by Jeremiah Rickert View Post
There is a trick to getting your comp to capture SD with the XHA1. At least for me. I have to put the SD tape in and hit play so the little readout changes from HDV to DV16:9, then turn the camera off and on and again.

It's a little annoying, but Vista then recognizes it. When capturing HDV, Vista will beep but won't bring up the "Autorun" HDVSplit will recognize it though.
Have the same thing happening with my HV20 that I use to capture all my footage (Canon HV20 or FX1). It seems that after plugging in firewire, running the tape a brief second will create a connection. Just the connection itself does not do anything.
__________________
Chris J. Barcellos
Chris Barcellos is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:23 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network