"check hdv/dv input"...help needed. at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Canon XH Series HDV Camcorders
Canon XH G1S / G1 (with SDI), Canon XH A1S / A1 (without SDI).


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 12th, 2009, 06:24 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2009
Location: Newmarket, Ontario
Posts: 90
"check hdv/dv input"...help needed.

hello,

i have searched the forums but did not get my questions answered. i have recently been trying the export to tape on my a1 and the first time was a huge success. however, that was a 60i sequence. i now want to export a 30F sequence and the "check hdv/dv input" sign is flashing with no record possible. in the year i have had my camera i have never seen this message. i dont think so but could the frame rate affect the print to tape? i thought it could be a camera setting or an FCP setting. any suggestions would be a huge help as this little problem is a frustrating one.

thanks everyone,

dan
Daniel Caruso is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2009, 01:04 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2007
Location: Warrington England
Posts: 143
Hello Daniel I dont know but from the message that you say you are getting it could be that you are trying to record SD while your camera is set to record HDV or the other way around. Hope this helps.

Alan
Alan Craig is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2009, 06:59 AM   #3
Trustee
 
Join Date: Dec 2004
Location: Lipa City Batangas, Philippines
Posts: 1,110
Also check whether the cam is set to 24F or 60i instead of 30F mode. Not sure if that would affect anything but it's worth a try.

Richard
Richard Hunter is offline   Reply With Quote
Old April 13th, 2009, 12:21 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2008
Location: Edinburgh UK
Posts: 94
have you re-checked that you can still record 60i? Just in case a problem with the firewire has developed.

Ian
Festival Video and Audio Previews - Festival Previews Ltd
Ian Wright is offline   Reply With Quote
Old April 19th, 2009, 07:00 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2009
Location: Newmarket, Ontario
Posts: 90
thanks for the help. however i new project still occurs the same problem. what a drag cause the first tape looked so so nice on the hdtv haha. i think i might just call canon and see if they can help me out that way.

dan
Daniel Caruso is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:29 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network