Custom Presets work with any XH series camera ? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Canon XH Series HDV Camcorders
Canon XH G1S / G1 (with SDI), Canon XH A1S / A1 (without SDI).


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 10th, 2009, 07:37 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Apr 2009
Location: Conneaut Lake, PA
Posts: 10
Custom Presets work with any XH series camera ?

I am assuming that the 18 custom presets in the library will work the same on my new XH A1s as they would on an XH A1 that was manufactured 3 years ago. Is that a safe assumption ?
Michael DeVoge is offline   Reply With Quote
Old May 10th, 2009, 09:12 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 325
Yes, in fact your A1s will actually momentarily display the preset name whereas the A1 will only show the preset number.
__________________
_______________________________________________________________________
Canon XHA1 * SGBlade 35mm adapter -RR1, RR2 w/ Optics Upgrade * DIY Mid-Format adapter
Marcel D. Van Someren is offline   Reply With Quote
Old May 10th, 2009, 11:15 AM   #3
Obstreperous Rex
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Marcos, TX
Posts: 26,900
Images: 513
Not only that, but they're also fully compatible with XL H1A / H1S presets as well.
__________________
CH

Search DV Info Net | DV Info Net Sponsors | A Decade (+5) of DVi | ...Tuesday is Soylent Green Day!
Chris Hurd is offline   Reply With Quote
Old May 11th, 2009, 06:36 AM   #4
New Boot
 
Join Date: Apr 2009
Location: Conneaut Lake, PA
Posts: 10
Thanks

Thanks guys. I am glad I joined this group. M.D.
Michael DeVoge is offline   Reply With Quote
Old May 11th, 2009, 09:02 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 325
Quote:
Originally Posted by Chris Hurd View Post
Not only that, but they're also fully compatible with XL H1A / H1S presets as well.
Chris, have you tried it? I've loaded the Presets into the XL version of the editor and I get errors.
__________________
_______________________________________________________________________
Canon XHA1 * SGBlade 35mm adapter -RR1, RR2 w/ Optics Upgrade * DIY Mid-Format adapter
Marcel D. Van Someren is offline   Reply With Quote
Old May 11th, 2009, 09:20 AM   #6
Obstreperous Rex
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Marcos, TX
Posts: 26,900
Images: 513
I can't speak to the third-party preset editor software application, but according to Canon USA, a preset created on an older XL H1 and saved to memory card can then be read, transferred and used by the newer XH A1S / XH G1S (no software editor involved).
__________________
CH

Search DV Info Net | DV Info Net Sponsors | A Decade (+5) of DVi | ...Tuesday is Soylent Green Day!
Chris Hurd is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:36 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network