What is the name of this wire connector? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Canon XH Series HDV Camcorders
Canon XH G1S / G1 (with SDI), Canon XH A1S / A1 (without SDI).


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 16th, 2009, 04:03 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: Holmdel, NJ
Posts: 81
What is the name of this wire connector?

Hey,
I need to know what the connector on this wire is called.
I don't need the same of the whole wire, just that one peice.
It's the black end and plugs into the XHA1, not the component end.

Here's a pic:
http://ecx.images-amazon.com/images/...-L._SL160_.jpg


Thanks
__________________
Check out my blog at KevinSawicki.com
Kevin Sawicki is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2009, 04:30 PM   #2
Obstreperous Rex
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Marcos, TX
Posts: 26,900
Images: 513
It's commonly referred to as a D-Terminal.
__________________
CH

Search DV Info Net | DV Info Net Sponsors | A Decade (+5) of DVi | ...Tuesday is Soylent Green Day!
Chris Hurd is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2009, 04:32 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 959
Not sure, since that's a really small pic and it doesn't look like the same component cable supplied with the A1, but if you're talking about the A1's connection it's called a D4 connector.
Bill Busby is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2009, 04:38 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: Holmdel, NJ
Posts: 81
I have a monitor that has the D-terminal connector on it... but not component inputs... So I am looking for a d terminal to d terminal wire.
__________________
Check out my blog at KevinSawicki.com
Kevin Sawicki is offline   Reply With Quote
Old May 17th, 2009, 01:57 PM   #5
Obstreperous Rex
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Marcos, TX
Posts: 26,900
Images: 513
Quote:
Originally Posted by Bill Busby View Post
...if you're talking about the A1's connection it's called a D4 connector.
Actually I think it's a D5. If it were D4 it would carry only 720p, but a D5 carries 1080p, which is what the XH series moves over component.

[edit:] Okay, here's everything you need to know about that connector:

http://wapedia.mobi/en/D-Terminal

Except, I guess, where to buy... hmm.
__________________
CH

Search DV Info Net | DV Info Net Sponsors | A Decade (+5) of DVi | ...Tuesday is Soylent Green Day!
Chris Hurd is offline   Reply With Quote
Old May 17th, 2009, 02:20 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Colony TX
Posts: 327
Well, knowing what it's called is half the battle. Can't do an internet search on"well, it's a thingie about so wide with five pins and a couple RCA plugs on on the other end."

Martin
__________________
Canon XF300, Canon 5DMkII, Canon XL2, Rolls MX422 mixer, Zoom H4N, AT899 lavs, AT2020's, Azden SGM 1X shotgun, Manfrotto 501 head on 351 tripod
Martin Catt is offline   Reply With Quote
Old May 17th, 2009, 02:23 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 959
Chris, I was just going by what B&H had for the description of the cable.

I was looking at that picture posted the other day again and it's funny how one day you look at something & see it differently the nest time around. At first I didn't think that was the right component cable for the A1. It's the orientation of the connector that threw me the first time. Strange how the brain works :D
Bill Busby is offline   Reply With Quote
Old May 18th, 2009, 01:25 PM   #8
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: Holmdel, NJ
Posts: 81
The monitor I have is in japanese, kinda like this - http://pic.srv6.wapedia.mobi/thumb/6...at=jpg,png,gif

Instead of D4, it says D2.

Can anyone find a link for a D2 wire?

If I plug the XH into a D2, will it receive the signal?
__________________
Check out my blog at KevinSawicki.com
Kevin Sawicki is offline   Reply With Quote
Old May 18th, 2009, 03:00 PM   #9
Trustee
 
Join Date: Jun 2006
Location: Burbank
Posts: 1,811
Is this the connector?
Cowon D2 EXT plug pinout and signals @ pinouts.ru
Jack Walker is offline   Reply With Quote
Old May 18th, 2009, 03:12 PM   #10
Obstreperous Rex
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Marcos, TX
Posts: 26,900
Images: 513
Quote:
Originally Posted by Kevin Sawicki View Post
If I plug the XH into a D2, will it receive the signal?
D2 supports only 480p resolution. It won't accept 1080p. However, you can set the XH A1
to downconvert to 480i over component video output, so this shouldn't be a problem.
__________________
CH

Search DV Info Net | DV Info Net Sponsors | A Decade (+5) of DVi | ...Tuesday is Soylent Green Day!
Chris Hurd is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:19 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network