uploading HD footage with XHA1 as a deck at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Canon XH Series HDV Camcorders
Canon XH G1S / G1 (with SDI), Canon XH A1S / A1 (without SDI).


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 23rd, 2009, 11:17 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 48
uploading HD footage with XHA1 as a deck

I'm doing my first HD project. I'm using Sony Vegas to capture. Vegas can find the camera when I upload SD but when I try to upload HD it can never find the camera. Is there something I have to change in the menu's to upload HD footage? Any suggestions. Thanks in advance!
Ben Mahoney is offline   Reply With Quote
Old July 23rd, 2009, 01:36 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Nov 2008
Location: Elgin, IL
Posts: 249
Ben,
What version of Vegas do you have?
Michael Hutson is offline   Reply With Quote
Old July 23rd, 2009, 01:39 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rotterdam, Netherlands
Posts: 246
For HD capture you need to use the internal capture utility of Vegas. Not the external Vidcap60.exe.
__________________
www.cvd-video.nl
Kees van Duijvenbode is offline   Reply With Quote
Old July 23rd, 2009, 01:42 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Nov 2008
Location: Elgin, IL
Posts: 249
Kees,

I have vers 7.0 and I capture HD footage just fine using vidcap60. Could you please explain version and the "internal utility" I was not aware of an internal utility(unless it is on newer versions. Thanks in advance.
Michael Hutson is offline   Reply With Quote
Old July 23rd, 2009, 02:09 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 48
Xha1

I use vegas 8.0. Yes could you please elaborate. Write now im just hitting the capture video button then when it gives you the choice of DV or HDV i have been choosing HDV. Thats what could be wrong maybe?
Ben Mahoney is offline   Reply With Quote
Old July 23rd, 2009, 02:19 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Nov 2008
Location: Elgin, IL
Posts: 249
Ben I believe that there was a problem capturing HDV with 8.0. People were capturing in 7 and editing 8.0. But This has been corrected in an update. (8.1c I think) You should find some info in the Vegas area.(I saw you posted there)
Michael Hutson is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:14 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network