My XH-A1s will not power up? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Canon XH Series HDV Camcorders
Canon XH G1S / G1 (with SDI), Canon XH A1S / A1 (without SDI).


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 15th, 2009, 09:28 AM   #1
New Boot
 
Join Date: May 2009
Location: Mission Viejo, California
Posts: 16
My XH-A1s will not power up?

Hi All

I just arrived in New York to shoot a video of the city for two weeks. I shot a few minutes of video last night and when I turned it on this morning the only thing that happens is the green light above the dial flashes and so does the blue HDV on the dial. I changed batteries and the same thing. Looked through the manual but no answers? Play mode and tape removal also do not work. Other than the flashing lights the rest is dead.

Any Ideas?

Thanks
Scott
Scott Squires is offline   Reply With Quote
Old September 15th, 2009, 09:40 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Nov 2004
Location: Dallas
Posts: 747
Have you try to the reset button? it is a small hole near the speaker.
__________________
Khoi Pham
www.proeditproductions.com
Khoi Pham is offline   Reply With Quote
Old September 15th, 2009, 09:59 AM   #3
New Boot
 
Join Date: May 2009
Location: Mission Viejo, California
Posts: 16
Khoi

I pushed the reset button and no change. I removed the battery and reset, also left the battery in and reset. Still only the two lights flashing.

Scott
Scott Squires is offline   Reply With Quote
Old September 15th, 2009, 10:09 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Nov 2004
Location: Dallas
Posts: 747
Don't know what else to tell you, maybe it is dead for real, sorry.
__________________
Khoi Pham
www.proeditproductions.com
Khoi Pham is offline   Reply With Quote
Old September 15th, 2009, 10:22 AM   #5
New Boot
 
Join Date: May 2009
Location: Mission Viejo, California
Posts: 16
The worst thing is the Canon service center is 5 minutes from my home in California and I am 3,000 miles away. I used a GL2 for 5 years and never a problem. I bought the XH in August and shot 3 full hours of video before I left. New York and my XH-A1s was a dream trip fro me. Wish I had the GL2 for backup but I did not bring it.

Thanks for the help.

Scott
Scott Squires is offline   Reply With Quote
Old September 15th, 2009, 11:14 AM   #6
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: Hamilton Ontario
Posts: 769
Umm....
DId you double check to see if somehow the "Lock" button might be engaged?

I accidentally nudged this button ever so slightly, and i had a heart attack..Couldn't figure it out for a minute or two.
Peter Manojlovic is offline   Reply With Quote
Old September 15th, 2009, 07:56 PM   #7
Go Cycle
 
Join Date: Dec 2001
Location: Huntington, NY
Posts: 795
There is a Canon repair service center a few miles out of Manhattan in New Jersey.

BTW: The "S" model no longer has the LOCK switch.

Quote:
Originally Posted by Scott Squires View Post
Hi All

I just arrived in New York to shoot a video of the city for two weeks. I shot a few minutes of video last night and when I turned it on this morning the only thing that happens is the green light above the dial flashes and so does the blue HDV on the dial. I changed batteries and the same thing. Looked through the manual but no answers? Play mode and tape removal also do not work. Other than the flashing lights the rest is dead.

Any Ideas?

Thanks
Scott
__________________
Lou Bruno
Lou Bruno is offline   Reply With Quote
Old September 16th, 2009, 08:16 AM   #8
New Boot
 
Join Date: May 2009
Location: Mission Viejo, California
Posts: 16
I spent an hour with a Canon tech on the phone and it looks like my XH is dead. Could be the fuse inside which the Canon service center must fix. The Service center in N.J. is 38 miles away so I may take it over there. I decided to run over to B&H Photo this morning and I may buy a Vixia HV40. I actually need a smaller backup and it would be easier to use here anyway.

Thanks to everyone for the help!

Scott
Scott Squires is offline   Reply With Quote
Old January 17th, 2012, 05:48 AM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2008
Location: Malta
Posts: 111
Re: My XH-A1s will not power up?

Did you ever fix the problem?

I have the same identical symptoms :(
B.J. Adams is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:34 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network