Head alignment problems at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Canon XH Series HDV Camcorders
Canon XH G1S / G1 (with SDI), Canon XH A1S / A1 (without SDI).


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 16th, 2007, 03:18 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2007
Location: London
Posts: 35
Head alignment problems

I've posted about this already in the long black line section, but thought I'd post in here as seen as it's specific to my camera.

Basically I shot some footage the other day. Then a couple of days later I got a call from the production company saying that they can't digitise my footage. Basically on the first tape the first 10 or so minutes has problems it plays differently depending on which machine you use but one gave horizontal lines and another gave pixelation and blocks. The sound is not effected and it plays funny on the XHA1 as well. The other tape was mostly fine apart from one section had some pixelation.

The camera is pretty new and I've always used the same tape stock on it (Sony.) The company uses cheapy cameras for playback so it's likely the heads could have gotten dirty. Though would this still cause the tape to play incorrectly in other cameras? If it doesn't it means that the problem is with the XHA1. So just wanted to know if anyone else had had problems like this?

I will call the retailers on Monday to get advise from them, but just wondered if anyone else has had similar problems?

Thanks!
Kathy Stannard is offline   Reply With Quote
Old June 16th, 2007, 03:30 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2002
Location: San Mateo, CA
Posts: 3,840
Kathy,

I've addressed your concerns again in your other thread. You're new to the forum, and probably haven't read the FAQ. We generally don't allow multiple postings.
Richard Alvarez is offline   Reply With Quote
Old June 16th, 2007, 04:03 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2007
Location: London
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by Richard Alvarez View Post
Kathy,

I've addressed your concerns again in your other thread. You're new to the forum, and probably haven't read the FAQ. We generally don't allow multiple postings.
I realise that, I just wanted to see if the alignment problem was something that was a problem with my camera model. I've noticed that a few others have mentioned similar problems. And I'm more likely to catch XHA1 users in this section!
Kathy Stannard is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XH Series HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:46 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network