XL2 Analog outputs uncompressed? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders

Canon XL and GL Series DV Camcorders
Canon XL2 / XL1S / XL1 and GL2 / XM2 / GL1 / XM1.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 21st, 2006, 09:13 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montreal, Canada
Posts: 209
XL2 Analog outputs uncompressed?

Is the analog output of the XL2 considered uncompressed or did it go through some compression stages? It would be nice if it was uncompressed or very lightly compressed (akin to 4:2:2).
Frederic Segard is offline   Reply With Quote
Old January 22nd, 2006, 11:49 PM   #2
Wrangler
 
Join Date: Oct 2003
Location: DFW area, TX
Posts: 6,108
Images: 1
Quote:
Originally Posted by Frederic Segard
Is the analog output of the XL2 considered uncompressed or did it go through some compression stages? It would be nice if it was uncompressed or very lightly compressed (akin to 4:2:2).
Rumor has it that the output is uncompressed. I have been meaning to try to get confirmation. This info was tossed out on another video forum but AFAIK was never confirmed.

I can say that last week I was hired to do a shoot where we didn't roll tape. Just used my XL-2 cameras via BNC cable into a switcher feeding projectors on each side of the stage. Looked pretty good to me.

-gb-
Greg Boston is offline   Reply With Quote
Old January 23rd, 2006, 09:24 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montreal, Canada
Posts: 209
Having uncompressed would be interesting for green-screen with the proper capture hardware. I guess to make sure, I'll have to get my hands on the technical/maintenance manual and look at the schematics. Anybody know if it can be found on-line?
Frederic Segard is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2006, 02:31 AM   #4
Tourist
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3
capture card for analog input

Hi Frederick...did u find aproper capture card for ur G5 to get the analog input from the xl2? im really interestedin see the pic quality. thnaks in advance FERNANDO
Fernando Cesar is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2006, 05:25 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montreal, Canada
Posts: 209
I was looking into the AJA IoLA (http://www.aja.com/products_Io.html) for capturing. But if the output of the XL2 is compressed, then it won't matter. Might as well capture DV all the way.
Frederic Segard is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:56 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network