EVF Display Info at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL H Series HDV Camcorders

Canon XL H Series HDV Camcorders
Canon XL H1S (with SDI), Canon XL H1A (without SDI). Also XL H1.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 13th, 2006, 08:17 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: Tennessee
Posts: 164
EVF Display Info

One thing that irritates me about the XL-H1 is that
on the xl2 you could see the markings/info from the
EVF on your monitor using the video tap or S-Video.
You had the choice of displaying it or not.

Now it seems with HDSDI you only have the video signal.

Has anyone been able to display the EVF display info
on the HDSDI out? I would really like to remove the
clumsy EVF for good!

Thanks
__________________
will griffith
producer/editor
Will Griffith is offline   Reply With Quote
Old December 13th, 2006, 09:21 AM   #2
Trustee
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canton, Ohio
Posts: 1,770
OK. I'm ignorant when it comes to SDI output but.....isn't the entire purpose of it for that signal to be recorded via some device with and SDI input? If you turned on the overlay of viewfinder settings wouldn't that get recorded also?

I guess I am thinking this output was intended for recording only, and that Canon did not think having camera information dispayed via that output was a necessity.

I could see why you might want it to view prior to recording and then turn it off before actually recording or direct capturing.
Marty Hudzik is offline   Reply With Quote
Old December 13th, 2006, 09:36 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: Tennessee
Posts: 164
We need this feature when we are on location recording HDV.
In other words...no need for SDI recording.

In the studio we record SDI, so it has to be turned off there.
__________________
will griffith
producer/editor
Will Griffith is offline   Reply With Quote
Old December 13th, 2006, 09:44 AM   #4
Trustee
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canton, Ohio
Posts: 1,770
Quote:
Originally Posted by Will Griffith
We need this feature when we are on location recording HDV.
In other words...no need for SDI recording.

In the studio we record SDI, so it has to be turned off there.
So you are recording HDV to tape but you are monitoring it via SDI output? Is that right? Why don't you monitor it via the component out where you "can" have the overlays present? I am not being difficult, I am just trying to understand why you are monitoring via SDI?

THX.
Marty Hudzik is offline   Reply With Quote
Old December 13th, 2006, 09:50 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: Tennessee
Posts: 164
actually didn't know that. I just assumed
when we purchased that the SDI would
carry the overlay as well.

That's what I get for assuming!! :)

I will just get a Comp->SDI converter to
use the Comp out.

Thanks
__________________
will griffith
producer/editor
Will Griffith is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL H Series HDV Camcorders

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:51 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network