XL1S analog record at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders > Canon XL1S / XL1 Watchdog

Canon XL1S / XL1 Watchdog
Can't find it on the XL1 Watchdog site? Discuss it here.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 4th, 2004, 06:25 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2003
Location: Gansevoort, NY
Posts: 134
XL1S analog record

I've been trying to dub off some copies from vhs via my Tv, but all the instructions I have in the manual on pgs. 88-89 dont seem to work. I get nothing on my camera. I've tried s video and the rca lines, any suggestions?
thanks
Ed Kelly is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2004, 04:36 AM   #2
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
Recording an analog source to tape should be no problem as
long as the source is not copyrighted (using a special protection).
The XL1S will notify you of such a source though.

I'm very confused by your post and the lack of detailed information
in it.

1) why is the TV being used?

2) can you describe to the best of your powers how everything is connected (be as detailed as possible)

3) how did you setup the XL1S? (in regards to the big dial and other settings)

4) what does "i get nothing" mean? where do you get nothing?

5) if I remember correctly you should set the VCR in the XL1S to pause first before seeing anything

6) to what are your trying to record? tape or computer?
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline   Reply With Quote
Old April 28th, 2004, 11:46 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: Perth, Australia
Posts: 250
I too am unable to record from the tV as the book says. I want to record from a VHS tape and my TV or VHS player doesnt have an s video plug, so I tried using the the cable that comes with the camera and followed the directions on Pg 87 and it does not work.
I do not get any vision in the camera at all and it does not have an av in port so I cant use that either. I put the camera in VCR mode and followed the books directions to the tee. What can I do?
Thanks
Dennis
__________________
Dennis Robinson
G5, , 30 inch display, FCP6 Studio 2, JVC-GYHD111
Dennis Robinson is offline   Reply With Quote
Old April 29th, 2004, 05:29 AM   #4
RED Code Chef
 
Join Date: Oct 2001
Location: Holland
Posts: 12,514
As asked above, please indicate HOW everything is connected
and through what kind of cables. TV's almost NEVER have an
OUTPUT. You need a VCR for that.

Please draw like this how everything is connected:

TV cable -> VCR -> XL1S (composite or SVHS)

Did you set the XL1S in record pause mode with the controls
on the top handle? Otherwise you won't see anything.
__________________

Rob Lohman, visuar@iname.com
DV Info Wrangler & RED Code Chef

Join the DV Challenge | Lady X

Search DVinfo.net for quick answers | Buy from the best: DVinfo.net sponsors
Rob Lohman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders > Canon XL1S / XL1 Watchdog

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:03 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network