XL1s won't playback tapes at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders > Canon XL1S / XL1 Watchdog

Canon XL1S / XL1 Watchdog
Can't find it on the XL1 Watchdog site? Discuss it here.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 3rd, 2005, 08:25 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 47
XL1s won't playback tapes

I just got my camera back from Canon after sending it out for a repair on a lens problem. Well I got it back and the camera works great, but now I have found a different problem. I was going through some of my old DV tapes and the first one i put in the camera was playing fine. The next tape, however, would not play and I thought maybe I hadn't used it, so I tried a different one. Same thing...just a blue screen with no apparent time code on it. I knew I had used those tapes so I tried putting the first tape back in, and it didn't play either. I can't get any of my tapes to play at all. I don't understand what happened. Has anyone heard of this problem? Can it be fixed with a head cleaner? I really can't afford to send it back out, but I'm afraid I might have to if I can't get it working.
Nicholas Foster is offline   Reply With Quote
Old November 3rd, 2005, 12:21 PM   #2
Trustee
 
Join Date: May 2005
Location: Wyomissing, PA
Posts: 1,141
Images: 57
Put in a new blank tape, shoot something, then play it back. If still nothing, back it goes.

I've had good success with warranty repairs on my XL1s -a jammed tape was cause for replacing several small parts. It is possible that the repair center may have done a complete checkup on the camera itself (especially if it's still under warranty), depending on the hours found on the drive/drum -they may have replaced some additional parts. You should check the work order/receipt to see what was done. Stuff happens though.

Pete
Peter Ferling is offline   Reply With Quote
Old November 4th, 2005, 03:06 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2005
Location: belfast, northern ireland.
Posts: 196
"just a blue screen


try cleaning the heads.

john.
John Doran is offline   Reply With Quote
Old November 8th, 2005, 01:00 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 47
For some reason, the head cleaning tape I had would not work. But I picked up a new one, and it solved the problem. Weird.
Nicholas Foster is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders > Canon XL1S / XL1 Watchdog

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:47 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network