Won't recognize XL-1 during capture at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders > Canon XL1S / XL1 Watchdog

Canon XL1S / XL1 Watchdog
Can't find it on the XL1 Watchdog site? Discuss it here.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 13th, 2007, 11:57 PM   #1
Tourist
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa Ynez, CA
Posts: 4
Won't recognize XL-1 during capture

Hi all. Hopefully this will be an easy one? While I can get any other camera to be recognized during video capture (using more than one application - Premiere Pro, Scenalyzer, etc.), nothing will recognize the XL-1 as a valid device.

This is new - this was not always the case. I want to say that I've narrowed it down to the camera itself. In the viewfinder, when I switch it on and in VCR mode, flashes this: "DV IN". Somehow, it seems that the XL-1 is expecting something in rather than to put out?

Does anyone have any ideas? I'm stumped.

Geoff
Geoff Rotunno is offline   Reply With Quote
Old July 14th, 2007, 09:59 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Nov 2003
Location: ontario
Posts: 445
Double check the menu settings.
Try switching out the firewire cable.
DV is a 2 way street, they use the "DVIN" but it means in/out, but it should not be flashing.
By the way, when connecting, is the XL1 power OFF, connect the cable,then power the camera up, THEN load the capture software?
Jack Smith is offline   Reply With Quote
Old July 14th, 2007, 10:15 AM   #3
Tourist
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa Ynez, CA
Posts: 4
Won't recognize XL-1 during capture

Hi Jack. yes, unfortunately, I've done all of this. Still no go.
Geoff Rotunno is offline   Reply With Quote
Old July 15th, 2007, 12:38 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Nov 2003
Location: ontario
Posts: 445
What OS are you using?What DV card does the computer use?
Have you tried connecting to a XP machine?
The flashing DVIN is what bothers me.I can't say I've seen that before.
In the menu check the DV control setting is off.
Jack Smith is offline   Reply With Quote
Old July 15th, 2007, 01:24 AM   #5
Tourist
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa Ynez, CA
Posts: 4
I am using XP and have successfully connected with the same card and camera. The flashing DVIN seems to be the key, but I don't see where to check that on or off in the menu. I'm beginning to think it is either the XL-1' DV port tt's fried - or else just a simple menu toggle. Still trying to figure it out.
Geoff Rotunno is offline   Reply With Quote
Old July 16th, 2007, 12:11 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Nov 2003
Location: ontario
Posts: 445
Hi Geoff, go to menu, system, DV control and make sure it's off.
You would only have this on if you wanted the camera to control another XL1.Only 1 device can be the contolling device and your firewire card is it,so this needs to be off.
Jack Smith is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders > Canon XL1S / XL1 Watchdog

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:36 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network