New Beta (all products.) Hopefully final. at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 16th, 2007, 06:30 PM   #1
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
New Beta (all products.) Hopefully final.

We where planning to release all new versions this week, but now that the weekend is upon us, please treat the builds as beta for now. If you aren't it a middle of a time sensitive project press give the new version a go. Un-install old CineForm software first (do not deactivate, these will use your old license.)

Here is the complete product line up (including the new NEO 4K.)

Aspect HD -- http://www.cineform.com/downloads/As...95a-071116.zip
NEO HDV -- http://www.cineform.com/downloads/NE...42a-071116.zip
NEO HD -- http://www.cineform.com/downloads/NE...42a-071116.zip
NEO 2K -- http://www.cineform.com/downloads/NE...42a-071116.zip
NEO 4K -- http://www.cineform.com/downloads/NE...42a-071116.zip
Prospect HD -- http://www.cineform.com/downloads/Pr...42a-071116.zip
Prospect 2K -- http://www.cineform.com/downloads/Pr...42a-071116.zip
Prospect 2K-DL -- http://www.cineform.com/downloads/Pr...42a-071116.zip

CienForm Mac Codec -- http://www.cineform.com/downloads/CF....43-071116.zip

If you new to any of these products, they work as a 15-day trial.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 16th, 2007, 07:13 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Jan 2007
Location: Patterson La.
Posts: 207
Ok David what one does the 4k neo mean 4k Prospect soon?
Do I need to update?
Rumor running that one may do Redcode to CF, what one?(neo 4k)
Point me "o guru of video goodness"...

Last edited by Pete Bauer; November 16th, 2007 at 10:21 PM. Reason: Personal gripes to Chris in public
Salah Baker is offline   Reply With Quote
Old November 16th, 2007, 07:28 PM   #3
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Prospect 4K is coming. Specs are not released yet.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 16th, 2007, 07:59 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Solana Beach, CA
Posts: 853
Yes Salah, if Prospect 2K or Neo 2K/4K are installed on the machine with RedCine you can export from RedCine to CineForm 444 - we consider it Beta at this point. David Newman offered specific details in a post on RedUser which I won't re-post here.
David Taylor is offline   Reply With Quote
Old November 17th, 2007, 03:38 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto
Posts: 539
I installed it but on playback my video was scrambled. I didn't trouble-shoot anything really, I just went back to 5.1 and it works fine again.
Craig Irving is offline   Reply With Quote
Old November 18th, 2007, 09:08 AM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 44
Hello,
i have an issue while testing this new beta version of AHD, i can't play (source monitor and in the timeline) some old materials .avi CF files.
i'm under vista with CS3 and when importing a old cineform avi (i think that was created with Aspect HD5.0, perhaps 4.3, i can't remember).

when i clic play, there is nothing that comes, the cursor stay inactive.
it works with some recent avi (i remember ASHD5.1) on the same timeline.

i reversed back to Aspect 5.1.2 and it works again..

Cedric
Cedric Pottier is offline   Reply With Quote
Old November 18th, 2007, 10:43 AM   #7
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Cedric,

that is weird one, and nothing should have changed for file compatibilty. Could you please upload a clip that behaved this away. Thank you.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 19th, 2007, 03:13 PM   #8
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2007
Location: Munich, Germany
Posts: 135
Ive had no previews (green screens, frozen frames, clip without effect) since installing build 95. this havent changed with 95a. never happened before. reinstalling b92 doesnt change the situation.

tried clean uninstall. next step i imagine is reformatting c: (and losing time) and reinstalling b92. no other clue given from support...

if somebody experiencing problems with playback in the timeline while applying effects or opacity changes with aspect b95, please tell so.

my experience is not good at all with the new beta versions of Aspect. are they buggy or its just my system?
__________________
Hernan Vilchez
kabopro.com myspace.com/kabopro
Hernan Vilchez is offline   Reply With Quote
Old November 19th, 2007, 03:20 PM   #9
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Hernan,

Sorry, at the moment it just seems like your system. I can only continue to point you to support. Have you tried a restore point?
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 19th, 2007, 03:41 PM   #10
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 44
Hi David,
i have uploaded a file that reproduce the issue regarding the play that doesn't work. sorry for the size (~600Mo)

http://www.cedricoradio.com/nini/ladefense2nuit.avi

create a CF project with aspect 5.2 beta and import the file.
it should do not play in the source monitor and in the timeline.

hope this will help.

Cedric.
Cedric Pottier is offline   Reply With Quote
Old November 19th, 2007, 05:48 PM   #11
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Cedric,

That clip plays fine here. Uninstall and reinstall Aspect HD 5.2, then reboot (just in case.) Then in the start menu under CineForm/Tools select "Register Components" (which can fix some issues.) Please report back.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 20th, 2007, 09:46 AM   #12
Major Player
 
Join Date: Oct 2007
Location: Fernandina Beach, FL
Posts: 562
I've seen this 'green video' effect once, on a nested composition, time reversed and slow mo'd, with heavy color correction and grading.

Could it be you aren't setting aside enough RAM for preview in playback settings, or a similar RAM issue or somesuch?

Carl
Carl Middleton is offline   Reply With Quote
Old November 20th, 2007, 03:24 PM   #13
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
Cedric,

That clip plays fine here. Uninstall and reinstall Aspect HD 5.2, then reboot (just in case.) Then in the start menu under CineForm/Tools select "Register Components" (which can fix some issues.) Please report back.
David, i have reinstalled, reboot..., and register again the components and nothing has changed under Vista. it does not play.
Now, on my current project, the CF transition (dissolve for example) does not work ! i can scrube and see it but it does a cut when playing...

I have tested under my Xp pro and Premiere CS3 crash everytime when opening a CF project. I have reversed back to 5.1.2

sorry to bother you

Cedric
Cedric Pottier is offline   Reply With Quote
Old November 20th, 2007, 04:17 PM   #14
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Please work with support as none of this makes any sense, other than Vista which can still cause random problems. You XP setup must be simply broken, as 99% of our users are on XP, that should be easier for support to address.

Try moving that AVI to the root on your media drive, no sub-directories, does the file play then?
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 21st, 2007, 03:19 AM   #15
New Boot
 
Join Date: Sep 2004
Location: Reggio Emilia - Italy
Posts: 19
All is working fine here.

Paolo
Paolo Brambilla is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:33 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network