Prospect HD: 1440x1080i missing? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 5th, 2008, 11:38 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Feb 2007
Location: Austria
Posts: 20
Prospect HD: 1440x1080i missing?

Which project settings do you use in Prospect when capturing HDV 1080 50i?

thx
Eric
Erich Reisenberger is offline   Reply With Quote
Old January 5th, 2008, 11:53 AM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
We could add that preset, and so can you. It is not there for historical reasons, Prospect HD used to be bunded with AJA Xena cards which don't have a 1440x1080 mode.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 5th, 2008, 11:56 AM   #3
New Boot
 
Join Date: Feb 2007
Location: Austria
Posts: 20
Because my Aspect Trial has expired so you suggested to continue for another 15 days with ProspectHD.

How to fit that in? And does it then capture from APP2.0 with my Canon XH-A1?

thx
eric
Erich Reisenberger is offline   Reply With Quote
Old January 5th, 2008, 12:05 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Yes. Preset are just, presets, you are create your own at differents resolutions and choose the capture device for HDV. To make it simple Aspect HD presets run in PHD (attached.)

unzip and install in C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS3\Settings\en_US\CineForm
Attached Files
File Type: zip AHDPresets2x.zip (11.8 KB, 56 views)
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 5th, 2008, 12:26 PM   #5
New Boot
 
Join Date: Feb 2007
Location: Austria
Posts: 20
thx a lot. Yes that's what I tried now - I get it in the project settings - startet a new 1440x1080i Project, take CINEFORM HDV CAPTURE and changed device controll to phd crash device controll, but it says the camera is offline. Do I unstill Prospect, the device control works with DV/HDV device controll.

Eric
Erich Reisenberger is offline   Reply With Quote
Old January 5th, 2008, 12:29 PM   #6
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Use the presents I sent you. The Crash Record Device Control is for HDSDI users, you want the CineForm HDV Device Controller.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 5th, 2008, 12:41 PM   #7
New Boot
 
Join Date: Feb 2007
Location: Austria
Posts: 20
Sorry just does not work. I did as you said - and it says "There is any severe mistake .... Premiere has to stop....(translated from German into English). I also tried to put the settings instead of en_us into de_DE. Aspect automatically installs the plugin and settings into the de_DE Folders.

??
thx Eric
Erich Reisenberger is offline   Reply With Quote
Old January 5th, 2008, 12:47 PM   #8
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
What doesn't work? The presets or the correct device controller. Install wherever your preset go. All other question should go to support now.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 5th, 2008, 12:49 PM   #9
New Boot
 
Join Date: Feb 2007
Location: Austria
Posts: 20
It doesn't recognize the canon xh-a1 and scene detection doesn't work. So from within premiere i can't control the camera.

thx
eric
Erich Reisenberger is offline   Reply With Quote
Old January 5th, 2008, 01:29 PM   #10
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Now a stock support issue. I don't work in that area. Sorry.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:00 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network