Neo HDV causing Windows Live Messenger to crash at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 6th, 2008, 01:14 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, AZ
Posts: 5
Neo HDV causing Windows Live Messenger to crash

I just downloaded and installed tonight the 15-day trial of Neo HDV so I could try it out with my new Canon HG10's AVCHD recordings. It's the latest build of Neo HDV. As soon as I installed Neo HDV and rebooted my system, Windows Live Messenger stopped working. Windows Messenger won't start up during bootup or trying to manually start it. It immediately crashes with the "Windows Live Messenger has stopped working" popup dialog. I also get a "Ulead Video Studio 11 has stopped working" error popup during system bootup. That error also started happening after installing Neo HDV. I'm running 32-bit Vista Ultimate Edition and Windows Live Messenger version 8.5.1302.1018. I uninstalled Neo HDV. Windows Live Messenger started working again, and the Ulead error also went away. Is anyone else having this issue with latest build of Neo HDV causing Windows Messenger to crash?
John Telleria is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2008, 09:59 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2006
Location: Helsinki, Finland
Posts: 54
I actually got the same behaviour from Messenger while testing with NEO HDV 3.2 build 150. It also crashes Sound Forge, could these be related?

My setup:
Intel quadcore Q6600; Intel BadAxe Mobo; 4 GB RAM; Vista Ultimate
Matti Remonen is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2008, 10:02 AM   #3
 
Join Date: Nov 2001
Location: santa fe, nm
Posts: 3,264
Images: 10
Hmmm...b150 is crashing soundforge for me, as well. glad I'm not alone ;o)
Bill Ravens is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2008, 10:52 AM   #4
New Boot
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, AZ
Posts: 5
Is the previous build of Neo HDV available for download? I'd like to see if that version behaves with Live Messenger. It wouldn't be a big deal if I had a dedicated PC just for editing video where I wouldn't need Messenger installed. But on this PC I do use Messenger a lot for communicating with family/friends and co-workers when I'm telecommuting. So it definitely is a dealbreaker if Neo HDV can't co-exist with it. Hopefully this issue gets resolved in the next build.
John Telleria is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2008, 11:14 AM   #5
New Boot
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, AZ
Posts: 5
I forgot to mention earlier that the uninstallation for Neo HDV build 150 is crashing everytime. It never gets to completely finish uninstalling. During the uninstall I get the popup Windows error dialog "Au_.exe has stopped working. A problem caused the program to stop working correctly...". Enough of it does get uninstalled though to get Messenger working again.
John Telleria is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2008, 11:30 AM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2006
Location: Helsinki, Finland
Posts: 54
I believe that when David Newman chimes in here he will be able to provide the earlier version for you. I do have the version myself, but I would like to know what is Cineform's standing concerning this kind of requests (i.e. can we lowly end users provide earlier versions for other people).
Matti Remonen is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2008, 11:33 AM   #7
 
Join Date: Nov 2001
Location: santa fe, nm
Posts: 3,264
Images: 10
If you guys have read my original post concerning soundforge, you'd see that David is working as fast as he can on this issue. If he takes today off(sunday) it's ok with me. I've reinstalled build 148 and soundforge works fine. Don't know about messenger.
Bill Ravens is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2008, 12:00 PM   #8
New Boot
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, AZ
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by Bill Ravens View Post
If you guys have read my original post concerning soundforge, you'd see that David is working as fast as he can on this issue. If he takes today off(sunday) it's ok with me. I've reinstalled build 148 and soundforge works fine. Don't know about messenger.

I definitely wasn't expecting a resolution this weekend. I work in software development myself and know these bug fixes can take time. My workaround for now is to uninstall Neo when I'm done testing with it.
John Telleria is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2008, 12:38 PM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2006
Location: Helsinki, Finland
Posts: 54
Yeah. If just all the sw would have the same level of support as Cineform people give us. So far I have had only 100% positive experience with CF people.
Matti Remonen is offline   Reply With Quote
Old January 7th, 2008, 03:41 PM   #10
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 67
For the record, Windows Live Messenger has also stopped working for me after installing latest build of Aspect HD. Build 103. Uninstall build 103 and messenger works again.
Alan Mills is offline   Reply With Quote
Old January 7th, 2008, 03:48 PM   #11
 
Join Date: Nov 2001
Location: santa fe, nm
Posts: 3,264
Images: 10
There's another thread reporting the workaround. The culprit causing the trouble is "AJACapturefilter.ax" Unregister this from your computer to fix the other problems. If you're using an AJA capture card, obviously this workaround has problems.
Bill Ravens is offline   Reply With Quote
Old January 7th, 2008, 04:27 PM   #12
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
The problem doesn't occur if you have an AJA card. New build going up today.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 8th, 2008, 03:20 AM   #13
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 67
Quote:
Originally Posted by Bill Ravens View Post
There's another thread reporting the workaround. The culprit causing the trouble is "AJACapturefilter.ax" Unregister this from your computer to fix the other problems. If you're using an AJA capture card, obviously this workaround has problems.
D'oh! I read that other thread as well. I just never put 2 and 2 together properly.
Alan Mills is offline   Reply With Quote
Old January 8th, 2008, 10:14 AM   #14
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
New builds went up yesterday. All is working again.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:17 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network